Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pošiljka od građana

FOTO Kakve su to razglednice dobili predsjednik i premijer?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici INA-e i hrvatski građani obasuli su predsjednika Vlade Zorana Milanovića razglednicama 'INA radi, MOL se gradi' na koje su vlastoručno napisali svoju viziju budućnosti najveće hrvatske naftne kompanije.

Nakon prosvjeda u ponedjeljak, radnici INA-e i sindikat INAŠ nastavljaju sa svojim prosvjedima te traže od Vlade da zaštiti radnike INA-e te spriječi, kako kažu, propast tvrtke. Stoga su spremili i posebnu akciju.

>> 'INA radi MOL se gradi': Evo zašto su sindikalisti prali vjetrobranska stakla i poklanjali žvake!

'Osim današnje pošiljke, gospodin Milanović u danima koji slijede može očekivati brojne razglednice koje će pristizati poštom iz svih krajeva Lijepe naše. Vlada, kao 45 postotni vlasnik INA-e, dužna je zaštiti hrvatske nacionalne interese i energetsku neovisnost države. Sukladno tome hrvatski građani, u čije ime Vlada obnaša svoju dužnost, imaju pravo reći svoje mišljenje o budućnosti INA-e. Upravo o budućnosti INA-e ovisi budućnost brojnih obitelji INA-inih radnika, ali i poduzetnika čije je poslovanje usko vezano uz INA-ino. Zato smo radnicima INA-e i brojnim građanima Hrvatske podijelili više od tisuću razglednica adresiranih na predsjednika Vlade', objasnila je predsjednica sindikata INAŠ Maja Rilović.

Pročitajte i ovo Prosvjed sindikata Ususret Prazniku rada Hrvati ocijenili rad sindikata: Pogledajte rezultate ankete Sindikati polozili vijenac za radnike Apelirali na vladajuće Sindikati uoči Praznika rada: "Hrvatska više ne smije biti zemlja jeftine radne snage"

Razglednice na koje su radnici INA-e napisali poruke kao što su: 'Primjer da Hrvatska Vlada može sačuvati hrvatsko vlasništvo', 'NAŠA', Ponos Hrvatske što je i bila! i Perjanica hrvatskog gospodarstva, mjesto zadovoljnih radnika, a ne mjesto straha brige i nezadovoljstva', ukazuju na različite želje i mišljenja, no istovremeno imaju jednu sličnost - poziv Vladi na hitno zaustavljanje uništavanja INA-e.

'Zahvaljujemo svim radnicima INA-e i građanima Republike Hrvatske koji su do sad hrabro izrazili svoje mišljenje o tome kakva INA treba biti. Pozivamo i ostale građane da se pridruže svojim pismima Vladi, bilo na našoj razglednici ili na običnom komadu papira. Nadamo se samo da će gospodin Milanović pronaći vremena pročitati i uvažiti želje radnika INA-e i hrvatskog naroda. Ako to nekom slučajem ne uspije, sutra ćemo ga na Markovom trgu još jednom podsjetiti na želje i potrebe radnika INA-e i hrvatskog naroda, te glasno i jasno pozvati da nešto napravi prije nego se INA svede na običnu MOL-ovu podružnicu', rekla je Rilović.

Radnički prosvjed na Trgu svetog Marka održat će se sutra, četvrtak 18. srpnja, točno u podne.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene