Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od prodaje zgrade u Planinskoj

Fiolić priznao da je Sanaderu dao 20 milijuna kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stjepan Fiolić, bivši saborski zastupnik HDZ-a, navodno je USKOK-u priznao da je oko 20 milijuna kuna od prodaje zgrade u Planinskoj dao Ivi Sanaderu.

Taj je novac, izvučen na račun prodaje zgrade u Planinskoj ulici, predao u gotovini na ruke Ivi Sanaderu, piše Večernji list. Kako doznaje list, Fiolić je nadopunio iskaz i istražiteljima je ispričao sve pojedinosti o odnosu sa Sanaderom.

Pročitajte i ovo I dalje traje potraga za Dankom Neslužbeno se govori Obustavlja se potraga za tijelom Danke Ilić u ovom opsegu? Danka Ilić I dalje traje potraga Dankin mali brat napokon vraćen roditeljima: Otkriveno gdje je bio dosad

Konkretan postupak u slučaju Planinska započeo je prije nekoliko mjeseci, kada je USKOK optužio mesara Fiolića da je sa Sanaderom, bivšim ministrom Petrom Čobankovićem i sudskim vještakom Matom Bitangom sudjelovao u zloporabi kojom je država oštećena za više od 25 milijuna kuna. Radilo se o tome da je zgrada u Planinskoj ulici u Zagrebu, koja je bila u suvlasništvu Mesnica Fiolić, prodana Čobankovićevu ministarstvu po cijeni većoj od tržišne. Posao je, piše Večernji, realiziran na temelju lažnog elaborata o vrijednosti nekretnine koji je izradio Bitanga, a zloporabu, odnosno Fiolića kao pravog prodavatelja pokušalo se prikriti uključivanjem Hypo leasinga preko kojeg je formalno sve išlo.

Fiolić je, kako piše Večernji list, skrivao i slike Ive Sanadera. Radi se o pet slika Vlahe Bukovca čija je vrijednost procijenjena na 230.000 eura, a koje nisu pronađene prilikom pretrage Sanaderove kuće u prosincu 2010. MUP je potom za njima raspisao domaću i međunarodnu potragu.

Te je slike Sanader Fioliću povjerio na čuvanje prije no što je odlučio pobjeći u Austriju, piše Večernji list.

>> Mesar Fiolić pušten iz Remetinca nakon što je iznio opširnu obranu

Slike su, kao piše list, na Fiolićevom imanju bile i prije nekoliko mjeseci, kada je ono pretraživano u sklopu afere Planinska, no mjesto na kojem su bile pohranjene bilo je dobro skriveno, jer ih istražitelji tada nisu našli.

Prema neslužbenim informacijama lista, o svemu je odlučio progovoriti Fiolić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene