Sud je temeljem mišljenja medicinskog vještaka Ivice Mažuranića utvrdio da Nevenka Jurak nije raspravno sposobna zbog žurnog kirurškog liječenja.

Galerija


Bivši predsjednik Vlade i HDZ-a Ivo Sanader u utorak ni iz trećeg puta nije počeo iznositi obranu na zagrebačkom Županijskom sudu na optužbe u slučaju Fimi media jer je zbog raspravne nesposobnosti suoptužene Nevenke Jurak suđenje prekinuto do 11. rujna.

Vezani članci Ivo Sanader na suđenju (Foto: Pixell) Drugi se ispričali zbog nedolaska: Na suđenju Sanaderu svjedočio Ivan Šuker Na suđenju Sanaderu i drugima svjedoči Kalmeta (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Na suđenju Sanaderu svjedočio Kalmeta: "Prihodi i rashodi nisu bili u mom fokusu"

Sud je temeljem mišljenja medicinskog vještaka Ivice Mažuranića utvrdio da Jurak nije raspravno sposobna zbog žurnog kirurškog liječenja.

Predsjednica Sudskog vijeća Irena Kvaternik obvezala je obranu Nevenke Jurak da do 1. rujna dostavi svu medicinsku dokumentaciju radi daljnjeg utvrđivanja njezine raspravne sposobnosti.

Sanader ni prošle srijede nije iznio svoju obranu na zagrebačkom Županijskom sudu zbog zdravstvenih poteškoća suoptužene Nevenke Jurak, vlasnice marketinške agencije Fimi media, po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici.

Na ponovljenom suđenju u slučaju Fimi media tužiteljstvo tereti Sanadera da je sudjelovao u izvlačenju 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki.

Mladen Barišić, Nevenka Jurak i Branka Pavošević (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)
Mladen Barišić, Nevenka Jurak i Branka Pavošević (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Bivši premijer od početka postupka odbacuje krivnju i tvrdi da je žrtva političkog postupka što su ga pokrenuli njegova nasljednica Jadranka Kosor i tadašnji glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Uz bivšeg premijera i vlasnicu Fimi medije, na optuženičkoj klupi u ovom slučaju je i HDZ kao prva stranka optužena za korupciju, nekadašnji stranački rizničar Mladen Barišić, HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka, odbacili optužbe za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki te punjenje "crnog stranačkog fonda" preko marketinške agencije Fimi medije. (Hina)