Ivo Sanader (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)
Ivo Sanader (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ivi Sanaderu, bivšem premijeru, nastavlja se suđenje u slučaju Fimi media na zagrebačkom Županijskom sudu.


Na današnjem ročištu trebao je svjedočiti Ivan Jarnjak, bivši glavni tajnik HDZ-a, kojeg je Ivo Sanader prozivao tijekom prvog suđenja, čiju je presudu srušio Vrhovni sud. Jarnjak se, međutim, nije pojavio na sudu, a nije poznato čak ni to je li mu poziv uručen.

Vezani članci Ratko Maček Pred kamere Provjerenog sjeo je Ratko Maček: "Na tom dijelu sastanka, na kojem je navodno bilo riječi o Fimi mediji, ja nisam bio" Ivo Sanader Sanaderu 8 godina u slučaju Fimi media, i on i HDZ moraju vratiti milijune: "Imao je nezasitnu potrebu za gomilanjem materijalnih dobara"

Sanader je na prvom suđenju tvrdio da je Jarnjak vodio sve HDZ-ove financije te je upozoravao da je upravo Jarnjak prvotno bio osumnjičen zajedno sa Sanaderom, da bi potom neobjašnjivo postao tek svjedokom. 

Na prvom suđenju Jarnjak je svjedočio tri dana te je tvrdio da je Predsjedništvo HDZ-a Sanaderu prepustilo materijalno-financijsko poslovanje stranke. Potvrdio je tada postojanje crnog fonda HDZ-a iz kojeg se isplaćivao novac osobama sa Sanaderova popisa kojeg je davao Branki Pavošević, tadašnjoj stranačkoj blagajnici. 

Uz bivšeg premijera Sanadera i Mladena Barišića na optuženičkoj klupi u ovom slučaju je i HDZ kao prva stranka optužena za korupciju, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak, nekadašnja HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Svi su na početku ponovljenog suđenja, za razliku od prvog postupka, odbacili optužbe za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki te punjenje "crnog stranačkog fonda" preko marketinške agencije Fimi media