Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vladimir Ferdelji, kojeg je vlada na prošloj sjednici smijenila s mjesta pomoćnika ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, izjavio je danas da neće uzeti šest plaća na koje kao bivši državni dužnosnik ima pravo.


'Neću primiti te plaće. Ako ne radite ne možete biti plaćeni za to', rekao je Ferdelji u Intervjuu tjedna na Radiju 101 osvrćući se na izjavu premijera Zorana Milanovića koji se nakon sjednice vlade ispričao javnosti što će Ferdelji još šest mjeseci imati pravo na plaću pomoćnika ministra iako neće raditi.

Vezani članci Umjesto bonusa dobili manje plaće - 4 Hrvatska liječnička komora: "Pojedini liječnici dobili su i do 20 posto manju plaću, to je uvredljivo" Ana Tuškan Sindikat učitelja nakon najave Vlade o upitnom povećanju osnovice: "Ako se na to odluče, mogu očekivati pljusak tužbi"

Ferdelji je razriješen dužnosti na sjednici vlade 26. siječnja zbog izjave medijima da Vlada nema hrabrosti za drastične rezove u javnom sektoru. Premijer mu je zamjerio iskakanje iz zajedničke ekipe i nedostatak lojalnosti.

>>Milanović građanima: 'Sorry!'

U današnjem je intervjuu taj uspješni poduzetnik rekao kako zapravo nije niti postojala ekipa. 'Da bi postojao rad u ekipi mora postojati i ekipa. Premijer Milanović i ja se nikada nismo ni sreli, a kamoli radili u ekipi', rekao je Ferdelji.

Ustvrdio je kako unutar sistema nije vidio nikakav način da predloži nešto što misli da je dobro i da treba tako napraviti.

Govoreći o spornom intervjuu u kojem je kritizirao vladu zbog kojeg je smijenjen, Ferdelji je kazao kako on, kada ga novinar pita što misli, uglavnom i kaže ono što misli.

'Ne smatram da je to loše, već naprotiv mislim da je to dobro, da je to temelj i osnova demokracije', rekao je Ferdelji dodavši kako je mislio da je verbalni delikt umro davno. 'Ali očito da tu još postoje različita mišljenja', rekao je Ferdelji koji je na dužnosti pomoćnika ministra bio tek 20-ak dana. (Hina)