Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjetio Paklenicu

Felix s 'ruba svemira' skakao i u Hrvatskoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijski pustolov Felix Baumgartner u više je navrata posjetio Lijepu Našu.

Felix Baumgartner odabrao je nacionalni park Paklenicu za mjesto s kojeg je skočio u špilju s visine od 190 metara. Baumgartner je inače poznati 'base jumper'. Base jumping je aktivnost u kojoj skakač skače s fiksnog objekta, pritom koristeći padobran samo kako bi ublažio pad. Na Facebook stranici Vanka regule objavljena je fotografija njega u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Nacionalni park Paklenica, ilustracija Pao s 50 metara Detalji tragedije u Nacionalnom parku Paklenica: Zbog kobne greške stradao 16-godišnji penjač

 Felix Baumgartner je postao poznat nakon povijesnog skoka sa visine od čak 39 kilometara, za koji se spremao punih pet godina sa cijelim timom stručnjaka. Prije finalnog skoka s 36,5 kilometara visine, Felix je izveo niz probnih skokova. Prvi je bio u ožujku 2012. godine, kada je skočio s visine od 22 kilometra.

U sprnju iste godine skočio je drugi probni let s visine od 29.584 metara. Sve ovo kulminiralo je povijesnim skokom 's ruba svemira'. Felix se u kapsuli popeo na visinu od nevjerojatnih 39 kilometara iznad Zemlje te hrabro skočio, dočekavši se na nogama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene