Užasan smrad u samom središtu Zagreba! Niz Tkalčićevu ulicu, popularnu turističku lokaciju, slijeva se kanalizacija zbog puknuća vertikalne kanalizacijske cijevi.

Galerija Fekalije u centru Zagreba - 1 Fekalije u centru Zagreba - 5 Fekalije u centru Zagreba - 4 +2 Fekalije u centru Zagreba - 2

Ugostitelji iz okolnih objekata apeliraju na gradske službe da riješe problem, nakon što su ga više puta prijavljivali. Prije nekoliko dana, kažu nam ugostitelji, situacija je eskalirala te su zbog pritiska - fekalije tekle iz Kožarske na Tkalčićevu ulicu. Iz tvrtke Vodoopskrba i odvodnja su nam poručili da se radi o problemu na internoj odvodnji privatne parcele. Dužna ga je riješiti vlasnica koja boravi u Švicarskoja i koja, kako navode u Vodoopskrbi - za rješavanje istog nije susretljiva.

"Potrebno je ostvarivanje suradnje sa vlasnicom privatne parcele, a sve kako bi se u što skorijem roku detektirao i riješio problem istjecanja fekalija kako na parcelu objekta u Kožarskoj ulici, tako i na javnoprometnu površinu. Ispitivanje interne odvodnje objekta kao i osiguranje revizija za isto te adekvatnog kontrolnog okna sukladno Općim i tehničkim uvjetima isporuke vodnih usluga je u nadležnosti vlasnika parcele.

Temeljem izvršenog očevida s komunalnim redarom 25.06.2021. godine, komunalni redar je preuzeo obvezu naložiti vlasnicima parcela o mjerama koje su dužni poduzeti u svrhu ispitivanja i osiguranja adekvatnog funkcioniranja njihovih internih sustava, a Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. će u nastavnom periodu pratiti realizaciju naloženih i potrebnih radnji", odgovorili su za Dnevnik Nove TV.
 

Za to vrijeme, građani, ali i turisti se čude.

''Zar je to moguće da u gradu Zagrebu u Tkalčićevoj u 21. stoljeću ulici koja je žila kucavica nitko ne reagira na govna koja se slijevaju i koja smrde. Gubimo goste, gubimo novce, gubimo sredstva'', komentirao je reporterki Mariji Horvat ugostitelj Belizar Miloš.

Potres kod Bjelovara Ovo je novo: U Hrvatskoj slabiji potres. Ovaj put epicentar kraj Bjelovara

Slika nije dostupna Europarlamentarac se obratio Sinčiću jer je premijera prijavio Vijeću Europe: ''Njegovi perfidni pokušaji difamiranja u inozemstvu neće proći''

''Smrad je užasan, a ovo je pješačka ulica gdje se jede i pije. Nije ugodno, to je i turistička lokacija'', rekao je ugostitelj Klement.

Prolaznici su rekli da se smrad dosta osjeti i da je vrlo neugodno.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju