Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Audi, BMW, Mercedes...

Evo tko ima najluksuzniji automobil među hrvatskim političarima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priča o zahtjevima za luksuznim automobilima od strane jednog Vladinog centra otvorilo je pitanje o tome kakav je vozni park hrvatskih državnika.

Prema službenim informacijama, Vlada, njeni uredi i Ministarstva, Sabor, Porezna i Carinska uprava posjeduju oko 6000 službenih vozila čije se održavanje i gorivo podmiruju iz državnog proračuna.

Pročitajte i ovo Premijer Plenković u Saboru hvalisanje u saboru Plenković predstavio proračun: "Jedna mi je učenica dobacila - Hvala vam na ručku" Andrej Plenković Sjednica Vlade Plenković o trovanju: "Samo je jedan slučaj relevantan. Zamolio bih sve da se malo smiri situacija i ne širi panika"

Najviše vozila ima MUP, čak 4.548, no to je i logično. Slijedi mu Carinska uprava s 248 vozila, Ministarstvo poljoprivrede sa 174, te Porezna uprava sa 157.

Najmanje službenih vozila ima Ministarstvo financija (3), Ministarstvo obrta i poduzetništva (4) i Ministarstvo rada i mirovinskog sustava (5).

>> Rastrošnost državnih agencija: Traže vozila s kožnim grijaćim sjedalima

>> Ovo je njihov plan investicija: 'Želimo kožna sjedala s grijanjem'

Prema našim izračunima, u ovim državnim tijelima ukupno su 5.652 službena vozila, no to je brojka bez vozila Ministarstva okoliša, te Ministarstva regionalnog razvoja.

Neslužbeno, najbolji i najluksuzniji automobil je Mercedes potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, dok je 'najlošiji' i najstariji (2006. godište) onaj ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića.

Najpopularniji automobili među našim ministrima definitivno su Audi A6, Volkswagen Passat, te neki Mercedesi i BMW-i.

Audi A6 koriste Gordan Maras, Branko Grčić, Orsat Miljenić, Mahael Zmajlović, te Siniša Hajdaš Dončić. Također Audi, ali nešto 'lošiji' (A4) koristi Arsen Bauk. Volkswagen Passat na korištenje su dobili Željko Jovanović i Veljko Ostojić kojem je na raspolaganju i jedan BMW. Ante Kotromanović koristi Mercedes Benz E 250.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene