Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vožnja u luksuznim automobilima, točnije natječaj koji je Centar za investicije u energetici objavio, tražeći vozila s kožnim grijaćim sjedalima, ne prestaje izazivati pozornost javnosti. No, nije taj Centar usamljeni slučaj!


Vozač prvog potpredsjednika Radimira Čačića prekršio je prometna pravila i pred Vladu stigao iz zabranjenog smjera. Baš kao i njegova stranačka kolegica Vesna Pusić. Iznimku su, pojašnjavaju, napravili zbog radova na cesti i nove regulacije.

Vezani članci Satovi U doba kada su satovi svuda oko nas, konačno pokazali zašto još uvijek kupuju ručne satove Marta Fernandes (Foto: Instagram) Domaći par koji se obožava hvaliti luksuznim životom jednogodišnjem sinčiću kupio sat

Još ih prekršili nisu, ali na udobnoj vožnji ne žele štedjeti u Centru za praćenje investicija u energetici, kojeg je Čačić sam i osmislio. Ali se u natječaj za luksuzan vozni park ne želi miješati. 'To nije, kao što znate, nešto što ja raspisujem', rekao je Čačić.

Direktori, koji ga nisu poništili, u međuvremenu su, odustali od sportske jurilice od 170 konjskih snaga. Ali je na popisu želja ostala dodatna i skupocjena oprema, prilagođena potrebama.

>> Evo tko ima najluksuzniji automobil među hrvatskim državnicima!

Razmetljivost se nije dopala svima u Vladi. Službeno vozilo Andree Zlatar ministrice kulture, nedavno je otkazalo poslušnost. 'Na zadnjem putovanju nam je pregorio', rekla je Zlatar. Koliko o udobnosti na putovanjima brinu agencije na državnom proračunu nismo dobili podatke. No, za njih se izdvajaju pozamašni iznosi.

Hrvatska ima 35 različitih agencija, te 25 instituta, koje je osnovala Vlada. U njima je zaposleno više od 10 i pol tisuća osoba. Samo na njihove plaće izdvaja se gotovo milijardu kuna. Tko ih nadzire? 'Resorna ministarstva! Kada se nešto tako dogodi onda su pozvana reagirati ukoliko se procjeni da je nešto neprimjereno', rekao je Arsen Bauk. ministar uprave. Centar koji se financira od naknada javnih poduzeća Čačić javno nije ukorio.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.