Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlični poticaji

Objavljen je natječaj - Evo tko će od danas moći dobiti do 5 milijuna kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 5 tisuća do 5 milijuna eura - danas je objavljen natječaj za...

Poljoprivrednici mogu podnijeti zahtjev za, primjerice, ulaganja u svinjogojstvo, voće, povrća, jaja. No novac će, ako su im projekti dobri, bespovratno dobiti i za proizvode od mlijeka i mesa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Seljaci' prozivaju HSS Jakovini: Zar nije dosta? Pokrenite se konačno! Slika nije dostupna Novac se može povlačiti Agencija za plaćanja u poljoprivredi dobila europsku akreditaciju

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je u petak prve natječaje iz Programa ruralnog razvoja, za potpore za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva te u preradu, marketing i razvoj poljoprivrednih proizvoda, a ukupna vrijednost ovih natječaja je 640 milijuna kuna, izvijestio je na konferenciji za novinare ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Jakovina: Legalnog GMO-a u Hrvatskoj nema

'Raspisivanjem ovih mjera dokazujemo da je program ruralnog razvoja, bez obzira ne veliki broj kritičara, dobro pripremljen. Želimo potaknuti veću preradu, proizvodnju, izgradnju skladišta, farmi, a samim time i nova radna mjesta', rekao je Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede.

Hrvatska poljoprivredna komora (HPK) pozdravlja raspisivanje prvih natječaja iz Programa ruralnog razvoja, no s obzirom da Program još nije usvojen od strane Europske komisije (EK), nadaju se da neće doći do povlačenja mjera pa da poljoprivrednici koji se jave na natječaj ne mogu povući sredstva, kazao je u petak predsjednik HPK Matija Brlošić na konferenciji za novinare.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene