Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koncerti, slike...

Evo što nam sve poklanjaju zemlje članice Europske unije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na svim državnim razinama traju pripreme za ulazak u Europsku uniju. Dok sa Slovencima rješavamo pitanje ratifikacije ugovora, ostale članice žele sudjelovati u proslavi naše europske priče pa nam daruju koncerte i izložbe, ali će nas kao novu članicu predstavljati i u svojoj zemlji. Prilika je to da pokažemo svoje potencijale.

Remek djelo starog majstora baroknog slikarstva stiže u Hrvatsku. Slavna Caravaggiova slika 'Večera u Emausu' dar je susjedne Italije za ulazak u Europsku uniju. U Muzeju za umjetnost i obrt pripreme već traju. 'Maknut ćemo tapiseriju i tih tri i pol, četiri mjeseca će biti ovdje izložena ta slika', kazao je Miroslav Gašparović iz muzeja.

Pročitajte i ovo Božićni duh na Rebru - 1 Pjevali se Zvončići VIDEO Božićni duh na Rebru, djeci s onkologije uz pjesmu podijelili poklone: “Iza ovih zidova je puno stresa i straha. Jako im znači” Slika nije dostupna POTROŠAČKA GROZNICA Koliko kanite potrošiti na božićne poklone? Dio građana već otkrio iznos i što im znači takva kupnja

Osim ambijentom muzej je trebao udovoljiti sigurnosnim uvjetima, a s obzirom na to da su najsuvremeniji u državi, nije bilo problema. 'Kolege su bile vrlo zadovoljni i čak iznenađeni mogu reći da u maloj Hrvatskoj, malom Zagrebu jedan mali muzej zadovoljava najviše svjetske standarde', kazao je Gašparović.

>> 'Neratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora bila bi katastrofa'

Izložba se otvara u lipnju. Kako se očekuje toplo vrijeme, do tada će se naći rješenje i za idealnu temperaturu. No, osim izložbi planiraju se i koncerti te druge manifestacije. Ministarstvo kulture poručuje da će svi gradovi imat što vidjeti.
'Od Dubrovnika i u drugim gradovima, eventualno čak i berlinska filharmonijana, dolazi austrijska glazbena ustanova s velikim laserskim showom. Iz Nizozemske se poklanja ono što je za mlade jedan veliki DJ koncert', kazala je Andrea Zlatar Violić, ministrica kulture.

Sve zemlje članice žele sudjelovati, a Njemačka i Velika Britanija Hrvatsku će predstavljati i u svojoj zemlji. Prvi europski dani bit će jedinstvena prilika da se predstavimo u najboljem svjetlu i prezentiramo ono što imamo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene