Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hannes Swoboda:

'Neratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora bila bi katastrofa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako Slovenija ne ratificira na vrijeme hrvatski pristupni ugovor s EU, to ne bi bila samo katastrofa za Hrvatsku nego i za ugled Slovenije, izjavio je uoči posjeta Sloveniji Hannes Swoboda, nekadašnji izvjestitelj za Hrvatsku u Europskom parlamentu.

Swoboda, koji je sada u EP čelnik političke skupine europskih socijalista i demokrata, dodao je za Slovensku tiskovnu agenciju STA da se nada da će pitanje Ljubljanske banke i ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora biti vrlo brzo riješeno jer je riječ o hitnom slučaju, a očekuje i pomoć slovenskog predsjednika Boruta Pahora.

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Viktor Orban - 1 Kritizirao EU Orban ponovno podigao prašinu: "Mi nismo u ratu s Rusijom, oni su"

>> Erjavec: Blizu smo rješenju za Ljubljansku banku i ratifikaciju

Swoboda je danas u Kopru, zajedno sa slovenskom zastupnicom u Europskom parlamentu Mojcom Kleva, koja je članica slovenskih socijalnih demokrata (SD), sudjelovao na konferenciji za novinare i okruglom stolu koji se u tom gradu održava na temu mladi i Europska unija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene