Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turisti i posjetitelji zadovoljni

Pitali smo ugostitelje diljem zemlje: Advent se približava kraju, no ima li razloga za trljati ruke?

Advent u Zagrebu - 1
Advent u Zagrebu - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Adventi diljem zemlje privode se kraju. Domaći i gosti još malo uživaju u lampicama i veselju, ugostitelji zbrajaju račune i već kuju planove kako dogodine napraviti još bolju ponudu. Jedni zadovoljni, drugi kažu moglo je i bolje.

Adventi diljem zemlje ulaze u svoj finiš. Sunčano zagrebačko prijepodne iz kuća je izvuklo mnoge. Nakon božićnih delicija možda se klizanjem izgubi koja kalorija. Zagrebački advent posjetili su mnogi. Ledeni park svakako je jedna od najvećih atrakcija na zagrebačkom adventu. Do danas je na tom ledu klizalo više od 60 tisuća klizača.

Pročitajte i ovo Nevrijeme, ilustracija Budite na oprezu Upaljen meteoalarm: U dijelu zemlje izdano upozorenje zbog tuče, raste i vodostaj U Ninu se izlila riječica - 11 jaka kiša i olujno jugo FOTO/VIDEO Velika poplava na području Zadra: Zabilježen najjači udar juga - 98 kilometara na sat

Kolike odjeke ima zagrebački advent dovoljno govori i to da ga je CNN uvrstio u top 17 najboljih svjetskih božićnih destinacija koje svakako treba posjetiti. Zabave ima i na gornjem gradu. Posebno uživaju stranci. Prema posljednjim procjenama u gradu je oko 5 posto više gostiju nego lani.

"Jako je lijepo, lijep je grad, jako mi se sviđa", kaže Rafaello, posjetitelj iz Italije. "Nevjerojatno je, božićni duh i ukrasi su posvuda", kaže Grace iz SAD-a. "Ima svašta za vidjeti i pojesti", kaže Luka iz Splita.

Od Zagreba do Dubrovnika na adventima se dobro jede. Neki su zaradom zadovoljni, neki kažu da je moglo i bolje.

"Ipak ima najviše domaćih, mada evo danas je došao kruzer pa smo imali i stranih posjetitelja. Sve u svemu iznad očekivanja", kaže ugostitelj Mislav iz Dubrovnika.

"Problem je više-manje najviše to vrijeme i kiša. Evo npr. prošli vikend svi smo bili zatvoreni tako da to je praktički trebao biti najjači vikend. tu smo dosta izgubili, ne samo mi, nego svi", napominje ugostitelj Maks iz Zagreba". Kiša je planove poremetila i riječanima, a najveći turistički promet u ovo doba godine očekuje se i u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

"U odnosu na početak ovo je sada katastrofa, što se mene osobno tiče. Zabava je bila puno bolja prve dvije tri godine nego sada", kaže Lido iz Splita.

Advent traje do 6. siječnja. U cijeloj zemlji do tada bi trebalo biti ostvareno 4 posto više dolazaka i noćenja nego lani.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene