Gradovi imaju deset dana da se izjasne slažu li se s prijedlozima oznaka koje im je dodijelio MUP.


MUP je napravio prijedlog oznaka gradova na budućim registarskim tablicama i poslao ga na dodatno mišljenje lokalnim vlastima.

MUP predlaže: Svih 128 gradova imati će svoje oznake na registarskim tablicama

Vezani članci Mršavljenje Upornost polučila rezultate pa se pohvalile slikama nevjerojatnih preobrazbi Skratile kosu Riskirale i drastično skratile kosu, je li im se vjera u frizerku isplatila?

Nove pločice - znači li to da ih svi moramo mijenjati, koliko će sve stajati te možemo li i dalje imati pločice s brojevima i slovima koje sami odaberemo? Na ova pitanja odgovorila je reporterka Nove TV Paula Klaić Saulačić.

'Ne moramo svi mijenjati pločice. Pločice će dobiti oni koji od srpnja po prvi puta registriraju svoje vozilo, a svi koji voze sa starim registarskim oznakama to mogu i dalje raditi jer one će takoreći vrijediti zauvijek.

Cijena novih registarskih oznaka ostat će isto 70-ak kuna, tako da neće biti dodatnih troškova za građane, ali sigurno će se neki ipak odlučiti mijenjati pločice.'

A postoji li procjena MUP-a koliko će se pločica tražiti na početku?

'Procjene nema upravo zato jer nove registarske oznake idu samo onima koji prvi put registriraju automobil, ali činjenica je da će brojni građani htjeti promijeniti tablice i voziti isključivo sa oznakom grada iz kojeg dolaze.

U Hrvatskoj je bilo jako puno prepirki oko te teme, bile su brojne peticije. I Metković je prije nekoliko dana zatražio svoju registarsku oznaku s oznakom MT, a onda su se, naravno, neki gradovi pobunili. Bilo je tu svađa.

A MUP je svemu doskočio, pokušao je to riješiti na ovaj način. Sada treba vidjeti što će biti s gradonačelnicima, kako će se dogovoriti kome čije slovo, ali moramo podsjetiti da kada je krenula cijela rasprava oko promjene izgleda registarskih oznaka jedna od prvih ideja bila je ta da uopće nema slova, nema oznaka gradova, a sada svaki grad po jednu tablicu, čak njih 128.'

Gradovi imaju deset dana da se izjasne slažu li se s prijedlozima oznaka koje im je dodijelio MUP.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook