Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje zaliha

Poziv darivateljima: Evo kojih krvnih grupa u Hrvatskoj nedostaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanje zaliha krvi ljeti je uvijek nešto kritičnije zbog velikog broja turista i učestalijih prometnih nesreća.

U Hrvatskoj nedostaje krvne grupe A negativne, krve grupe nula te AB negativne, pokazuje stanje zaliha krvi u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu. Najkritičnije je stanje s krvnom grupom nula negativnom čije su zalihe pri kraju.

Stanje zaliha krvi Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu ljeti je uvijek nešto 'tanje' zbog turističke sezone, ali i učestalijih prometnih nesreća. 

Pročitajte i ovo Darivanje krvi (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Dok je broj intervencija u porastu... Bolnice na Jadranu bore se s nedostatkom zaliha krvi usred turističke sezone Slika nije dostupna POZVALI DARIVATELJE Vapaj splitskog KBC-a: Imamo krvi još samo za dan i pol!

Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu prikuplja preko 50 posto krvi u Republici Hrvatskoj i opskrbljuje krvlju i krvnim pripravcima preko 30 zdravstvenih ustanova.

Ovo je čovjek koji je spasio živote više od 2 MILIJUNA novorođenčadi!

Ukoliko imate krvnu grupu koje nedostaje, možete postati dobrovoljni darivatelj i odazvati se na akcije dobrovoljnog darivanja krvi prema rasporedu koji je objavljen na web stranici Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu ili doći osobno u njihove prostorije u Petrovoj 3 u Zagrebu.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene