Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pronaći posao postala je prava umjetnost. Nerijetko se dogodi da na jedno slobodno radno mjesto stigne i stotine prijava. U takvoj konkurenciji treba se znati zaposliti!


Svaka pogreška tijekom pisanja i slanja molbe ili razgovora za posao može značiti još jednu propuštenu priliku. Zato je ekipa Provjerenog posjetila stručnjake za proces zapošljavanja i doznala kako te pogreške izbjeći. Psihologinja Maja Milković i pravnica Dijana Klekar dio su tima koji za poslodavce diljem zemlje odabire najbolje kandidate za posao.

Vezani članci Drastične mjere u Međimurju Nakon niza godina izvještavanja u Provjerenom: Je li nasilju i razbojstvima u Međimurju konačno došao kraj? Država je odlučila uvesti drastične mjere Novinari nestaju zbog koronavirusa Izvještavali o koronavirusu pa nestajali jedan za drugim: "Izričito je rekao da promijenimo njegovu šifru ako ga ne bude dulje od 12 sati"

>> Želite posao u inozemstvu? Evo što vam treba!

>> S ovim zanimanjima se najlakše dolazi do posla!

„Kad vas pitamo zašto ste vi baš najbolji radnik za ovo mjesto, poslodavac ne treba ni dovoljno dobrog, niti dobrog radnika, nego najboljeg radnika. I tu doista trebaju doći na vidjelo sve vaše vrline i sve vaše jače strane: kako vi vidite ovo radno mjesto i što vi možete donijeti poslodavcu kao dodatnu vrijednost na radno mjesto?“, napominje Dijana i dodaje kako je odlična priprema možda čak i najbitnija.

U potrazi za poslom najteže je možda onima koji su dugotrajno nezaposleni. „Dugotrajna nezaposlenost dovodi potencijalno do gubitka motivacije za traženje posla, do gubitka i vjere da će se realizirati zaposlenje, što dugoročno dovodi i do opasnosti da se izgube radne navike“, upozorava Aleksandra Štengl iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Kako izgleda vježba za razgovor za posao i kako je i vi možete proći bez potrošene lipe, doznajte u prilogu Provjerenog!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.