Obavijesti Video Pretražite Navigacija
skup Europskih pučana

Ursula von der Leyen u Splitu: "Moramo dovršiti posao i osigurati provedbu sporazuma o migrantima i azilantima"

Aktualno Galerija EPP u Splitu - 3 EPP u Splitu - 3 Foto: DNEVNIK.hr EPP u Splitu - 2 EPP u Splitu - 2 Foto: DNEVNIK.hr EPP u Splitu - 1 EPP u Splitu - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 EPP u Splitu - 4 Galerija 1/4 >>
Europski pučani na skupu u Splitu razrađuju planove za europske izbore koji će se održati za devet mjeseci. Predsjednica europske komisije Ursula von den Leyen komentirala je proširenje Europske unije.

S premijerom Andrejem Plenkovićem i s predsjednikom Europske pučke stranke Manfredom Webberom Ursula von der Leyen razgovarala je o novom geopolitičkom okruženju u kojem se Europa nalazi, ali i o sigurnosti u kontekstu migracija.

"Moramo smanjiti brojke. Previsoke su. Države moraju odlučiti tko dolazi, a sad krijumčari odlučuju", rekao je Manfred Webber, predsjednik Europske pučke stranke.

"To teme sigurnosti stavlja u žarište i poltike o kojima ovdje raspravljamo trebale bi po našem mišljenju biti glavne politike Europe u cjelini u sljedećem petogodišnjem razdoblju", kaže Andrej Plenković, predsjednik Vlade.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sebe usporedio s Miloševićem Dodik napao visokog predstavnika: "On je fašističko smeće koje je došlo ovdje da nama drži neku vrstu priče"

"Snažno pozivam zemlje članice da postignu dogovor o reguliranju krize na sastanku ministara unutarnjih poslova. Sad moramo dovršiti posao i osigurati provedbu sporazuma o migrantima i azilantima", rekla je Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene