Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Europski liberali podržali suodluku HSLS-a da istupi iz vladajuće koalicije te izrazili nadu da će ta stranka ostvariti dobar rezultat na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj sljedeće godine.


‘Podupiremo odluku HSLS-a i vjerujemo da će se oni, kao najstarija demokratska stranka u Hrvatskoj i najstarija liberalna stranka na Balkanu, uspješno natjecati kao vjerodostojna snaga na parlamentarnim izborima sljedeće godine pod vodstvom dinamičnog i vjerodostojnog predsjednika Darinka Kosora. Imamo puno povjerenje u HSLS i sigurni smo da će hrvatski građani podržati liberale i demokrate na sljedećim izborima’, istaknula je u priopćenju predsjednica Europske liberalne, demokratske i reformske stranke Annemie Neyts-Uyttebroeck.

>> 'Izlaskom Adlešič iz HSLS-a izašli svi foteljaši iz stranke'

Vezani članci Koronavirus Treći val pandemije poharao Europu: U većini zemalja stroge mjere do daljnjeg na snazi, neke oborile crne rekorde Pacijenti na respiratoru u Italiji Crna brojka: Europa je u petak prešla milijun umrlih od koronavirusa

Također se dodaje da Darinko Kosor uspješno nastavlja ‘s obnovom liberalnih korijena u stranci’. U priopćenju ELDR-a navodi se da je HSLS istupio iz vladajuće koalicije nakon što je hrvatska vlada ‘povećala rashode umjesto da primijeni program gospodarskog oporavka’.

Europski liberali kažu da je u vladi postojao kontrast između ‘mlake i neefikasne stvarne politike i deklarativnih izjava’ iz programa o gospodarskom oporavku. ‘U ekonomski teškim vremenima poput ovih vlade moraju preuzeti odgovornost i voditi zemlje iz krize i uz nepopularne mjere’, ističe predsjednica ELDR-a, čiji je član i HSLS. (Hina)