Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Geoblocking

Lažna sniženja i online prijevare: Europarlamentarka Biljana Borzan iznijela poražavajuće podatke

Aktualno Galerija Biljana Borzan, zastupnica u Europskom parlamentu - 1 Biljana Borzan, zastupnica u Europskom parlamentu - 1 Foto: Vijesti u 17 Biljana Borzan, zastupnica u Europskom parlamentu - 2 Biljana Borzan, zastupnica u Europskom parlamentu - 2 Foto: Vijesti u 17 Trgovina - 1 Trgovina - 1 Foto: Vijesti u 17 +0 Trgovina - 2 Galerija 1/4 >>
Prema istraživanju eurozastupnice Biljane Borzan, čak 72 posto građana doživjelo je lažna sniženja tijekom kupovine, ističući problem skakanja cijena prije samih sniženja.

Čak 72 posto građana naišlo je na lažno sniženje tijekom kupovine, pokazalo je to istraživanje euro-zastupnice Biljane Borzan. Pokazalo se to i kao jedan od problema tijekom ovog sezonskog sniženja, da je cijena prvo skočila prije samog sniženja.

Uz to, 90 posto građana smatra da u Hrvatskoj nema pravih sniženja kao u drugim zemljama Europske unije i to je točno, istaknula je Borzan. Postoje i online prijevare.

Pročitajte i ovo Suđenje Zdravku Mamiću - 4 Suđenje u Osijeku Nastavljeno suđenje Zdravku Mamiću: "On je Dinamu posudio znatna novčana sredstva"

Pročitajte i ovo Sandra Benčić Traži reakciju EK Benčić žestoko oplela po Plenkoviću zbog Turudića: "Zemlju moramo obraniti od njegove bagre"

"Meni se recimo ljudi često javljaju zbog geoblockinga, da i dalje ne mogu kupiti neki proizvod koji u Austriji i Njemačkoj može kupiti.

Mi smo to zakonom zabranili. Imamo silan problem tog nepoznavanja svojih prava i kada potrošači budu bolje znali svoja prava i borili se za sebe sigurno da će trgovci se prilagođavat zahtjevima", izjavila je Biljana Borzan, zastupnica u europskom parlamentu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene