Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Naš mali svijet'

Eros Ramazzotti pomaže u akciji za izgradnju dječje bolnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Poljudu 9. lipnja održat će se veliki humanitarni događaj. Očekuje se utakmica naših poznatih pjevača i nogometaša sa sličnom ekipom iz Italije. Talijanske pjevače predvodit će Eros Ramazotti. Bit će naravno i puno pjesme, a novac od ulaznica namijenjen je pokretanju splitske dnevne bolnice za djecu. Očekuje se prihod od sedam milijuna kuna.

Akciju 'Naš mali svijet' za uređenje splitske dnevne bolnice predložio je Goran Karan sa splitskim pjevačima. Danas je na najavi akcije u hotelu 'Lav' bilo jasno da će akcija uspjeti. Na Talijanskoj strani pjevat će i nogomet zaigrati Eros Ramazotti koji je bez problema pristao pomoći malim Splićanima. 'Pozdravljam vas sve, vidimo se na Poljudu!', rekao je Ramazzotti. 'Podmitili smo ga sa maslinovim uljem i pristao je', kaže Karan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Zagreb stižu velike zvijezde Britney, Eros i Carreras najavili dolazak u Arenu! Slika nije dostupna Pop-zvijezda opet u Hrvatskoj Eros Ramazzotti dolazi u zagrebačku Arenu 24. listopada

Na dječjem odjelu splitske bolnice zatekli smo danas trojke. Imaju tek devet mjeseci i majci bi bilo strašno da jedno dijete mora dugo boraviti u bolnici. Roditelji oduševljeno pozdravljaju ideju da se oformi splitska dnevna dječja bolnica. Smjestila bi se na četvrtom katu bolnice Firule kada neonatologija preseli u novoizgrađeno splitsko rodilište. U dnevnu bolnicu stizala bi djeca koja trebaju veći broj pregleda ili ozbiljnu višednevnu terapiju lijekovima i injekcijama. Roditelji bi ih danju dovodili, a nakon tretmana odvodili kući.

Na travnjaku uz pjevače i nogometaše  i pokoji ministar

I odrasloj osobi teško je ostati u bolnici, a za djecu, to je trauma. Da djeca što manje borave iza zidova bez roditelja pobrinut će se oni koji pokreću dnevnu bolnicu. Utakmica i koncert na Poljudu 9. lipnja trebao bi biti mega događaj. Oliver Dragojević bit će kapetan naše ekipe, a dres će navući Stavros, Zečić, Giuliano, Cetinski, Rahimovski. Na travu će i nogometne legende Asanović, Štimac, Bilić, Boban, ali i pokoji ministar, jer djecu treba što manje zadržavati u bolnici.

'Mi ih možemo izliječiti ali ono najvažnije je roditeljska ljubav', rekla je pedijatrica Višnja Armanda. Najljepše ih je gledati dok se bezbrižno igraju zdrava i sretna. No, treba misliti i na trenutke u kojima će trebati liječničku pomoć. Dnevne bolnice uobičajene su u svijetu. Bez sumnje na zadnji dan škole, 9. lipnja, Poljud će biti pun. Za splitsku djecu!

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene