Nešto prije 16 sati na području Hrvatske zabilježen je potres. Prema prvim podacima EMSC-a, magnituda je iznosila 3,1 po Richteru, no ubrzo je korigirana na 4,3 po Richteru. Hrvatska Seizmološka služba nešto kasnije objavila je podatak o 3,8 po Richteru. Malo nakon 16 sati zabilježen je još jedan potres, jačine 2,3 po Richteru.


Podatak o potresu prvi je zabilježio Europski mediteranski seizmološki centar, a najjače su ga osjetili stanovnici Sisačko-moslavačke županije. Podrhtavanje se osjetilo na području Zagreba, Bjelovara, Zagorja pa i sjeverne BiH. 

Vezani članci Potres na Banovini Banovinu probudio novi potres, epicentar kod Petrinje: ''Zatresla se i zaškripala kuća, jako se osjetilo" Montažna kućica - 3 Država je spora pa se Banovina obnavlja privatnim donacijama: "Što smo mi? Mi smo sitna riba"

 

"Jako je zatreslo, svi su pobjegli na cestu", jedan je od komentara nakon potresa. 

"Ovako već dugo nije drmalo", opisuju stanovnici Banije. 

Podatak o prvom potresu objavili su i iz hrvatske Seizmološke službe prema čijim izračunima je magnituda potresa zabilježenog u 15:43 iznosila 3,8 po Richteru

Nakon 20-ak minuta zabilježeno je novo podrhtavanje. Prema EMSC-u, taj je potres bio magnitude 1,8 po Richteru, a hrvatski seizmolozi kasnije su objavili da je bio jačine 2,3.