Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispod radara

Stručnjakinja za komunikaciju o onome što vam je možda promaklo u izbornom danu: "Na njoj se napetost vidjela od jutra"

Mia Kovačić i Gabrijela Kišiček
Mia Kovačić i Gabrijela Kišiček Foto: DNEVNIK.hr
Verbalna i neverbalna komunikacija kojom su se predstavljali svi kandidati u nedjelju navečer bila je pod povećalom komunikacijske stručnjakinje Gabrijele Kišiček, koja je u društvu Mije Kovačić analizirala njihov cjelodnevni nastup, a analizu gledatelji imaju priliku pogledati u emisiji ''Ispod radara'' na službenom YouTube kanalu Nove TV.

Najzanimljiviji su bili pobjednički i gubitnički govori koji su također otkrivali podosta o kandidatima. "Bila je to uzbudljiva noć prepuna napetosti, iščekivanja i emocija, a mi smo iščitavale što se krije iza govora slavljenika i neslavljenika predsjedničkih izbora", rekla je Kišiček.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 1 Komunikacijska stručnjakinja ''Nepredvidljivost je Milanovićeva osnovna karakteristika, a ona stvara nestabilnost njega kao osobe i kao političara'' Slika nije dostupna DNEVNIK.hr i YouTube kanal Nove TV donose Što se krije ''Ispod radara'' otkrivaju vam Gabrijela Kišiček i Mia Kovačić

Posebno se osvrnula na obraćanje troje kandidata koji su dobili najviše glasova - Zorana Milanovića, Kolinde Grabar-Kitarović i Miroslava Škore, nakon objave rezultata. Također je analizirala govor zvijezde izbora - Darija Juričana te Miroslava Kolakušića, kojega se, s obzirom na odnos očekivanja i postignutog rezultata, smatra najvećim izbornim razočaranjem.

"Zoran Milanović nastupa vrlo odlučno, vrlo samouvjereno, obraća se svima i šalje poruke koje možda nisu u skladu s verbalnim znakovima. Ispruženi kažiprst agresivan je neverbalni znak koji najavljuje neku prijetnju", rekla je Kišiček.



O njegovoj protukandidatkinji u drugom krugu, Kolindi Grabar-Kitarović, Kišiček kaže: "Na njoj se napetost vidjela od jutra. Na biralište je došla oznojenog lica. Ta neka užurbanost, stres, napetost. Nedjelja je prijepodne, izlazimo na birališta - zašto sad stres - ionako je sve gotovo. Međutim, kod nje je valjda taj neki inherentni stres koji probija i šminku".

Kako je stručnom komunikacijskom uhu zvučao Milanović, kako je izgledao nastup predsjednice koja "lovi" drugi mandat te što su svojim nastupima verbalno, ali i neverbalno poručili još neki kandidati, pogledajte u videu. "Ispod radara" koji donosi analize aktualnih političkih zbivanja kroz ležeran pristup pratite i dalje na YouTube kanalu Nove TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene