Mia Kovačić i Gabrijela Kišiček
Mia Kovačić i Gabrijela Kišiček Foto: DNEVNIK.hr

Verbalna i neverbalna komunikacija kojom su se predstavljali svi kandidati u nedjelju navečer bila je pod povećalom komunikacijske stručnjakinje Gabrijele Kišiček, koja je u društvu Mije Kovačić analizirala njihov cjelodnevni nastup, a analizu gledatelji imaju priliku pogledati u emisiji ''Ispod radara'' na službenom YouTube kanalu Nove TV.


Najzanimljiviji su bili pobjednički i gubitnički govori koji su također otkrivali podosta o kandidatima. "Bila je to uzbudljiva noć prepuna napetosti, iščekivanja i emocija, a mi smo iščitavale što se krije iza govora slavljenika i neslavljenika predsjedničkih izbora", rekla je Kišiček.

Vezani članci Viktorija i Dino Rađa Viktorija i Dino Rađa kakve još niste vidjeli: ''Toliko laje frajer, ne možemo od njega doći do riječi!'' Ilustracija Ne kaže se uzalud – politička arena: Tko se sve našao na listi najžešćih političkih fajtera, a tko je ''novootkriveni borac'' na sceni?

Posebno se osvrnula na obraćanje troje kandidata koji su dobili najviše glasova - Zorana Milanovića, Kolinde Grabar-Kitarović i Miroslava Škore, nakon objave rezultata. Također je analizirala govor zvijezde izbora - Darija Juričana te Miroslava Kolakušića, kojega se, s obzirom na odnos očekivanja i postignutog rezultata, smatra najvećim izbornim razočaranjem.

"Zoran Milanović nastupa vrlo odlučno, vrlo samouvjereno, obraća se svima i šalje poruke koje možda nisu u skladu s verbalnim znakovima. Ispruženi kažiprst agresivan je neverbalni znak koji najavljuje neku prijetnju", rekla je Kišiček.O njegovoj protukandidatkinji u drugom krugu, Kolindi Grabar-Kitarović, Kišiček kaže: "Na njoj se napetost vidjela od jutra. Na biralište je došla oznojenog lica. Ta neka užurbanost, stres, napetost. Nedjelja je prijepodne, izlazimo na birališta - zašto sad stres - ionako je sve gotovo. Međutim, kod nje je valjda taj neki inherentni stres koji probija i šminku".

Kako je stručnom komunikacijskom uhu zvučao Milanović, kako je izgledao nastup predsjednice koja "lovi" drugi mandat te što su svojim nastupima verbalno, ali i neverbalno poručili još neki kandidati, pogledajte u videu. "Ispod radara" koji donosi analize aktualnih političkih zbivanja kroz ležeran pristup pratite i dalje na YouTube kanalu Nove TV.