Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Procjenjuje se šteta

Elementarna nepogoda za Slavonski Brod, Novu Gradišku i 26 općina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukupne štete od poplava za Brodsko-posavsku županiju mogle bi biti preko 100 milijuna kuna.

Brodsko-posavski župan Danijel Marušić donio je danas odluku o proglašenju stanja elementarne nepogode izazvane velikom količinom oborina na poljoprivrednim kulturama i infrastrukturnim objektima na području gradova Slavonski Brod i Nova Gradiška te za 26 općina.

Pročitajte i ovo Mato Lukić preuzeo dužnost župana - 1 dosadašnji zamjenik FOTO Osječko-baranjska županija dobila novog čelnog čovjeka: Mato Lukić najavio prve aktivnosti Slika nije dostupna Štete na usjevima Suša: Elementarna nepogoda za Brodsko-posavsku županiju

Stanje elementarne nepogode proglašeno je za općine Bebrina, Brodski Stupnik, Bukovlje, Cernik, Davor, Donji Andrijevci, Dragalić, Garčin, Gornja Vrba, Gomji Bogićevci, Gundinci, Klakar, Nova Kapela, Okučani, Oprisavci, Oriovac, Podcrkavlje, Rešetari, Sibinj, Sikirevci, Slavonski Šamac, Stara Gradiška, Staro Petrovo Selo, Velika Kopanica, Vrbje i Vrpolje.

U odluci župan Marušić podsjeća da su na čitavom području Brodsko-posavske županije štete nanesene u razdoblju od 22. travnja do 18. svibnja, te je obvezao sva gradska i općinska povjerenstva za procjenu šteta da u najkraćem roku izrade izvješća. Prvu preliminarnu procjenu šteta donio je grad Slavonski Brod, gdje štete iznose oko 27 milijuna kuna.

HZJZ upozorava: Postoji potencijalna opasnost od zaraze virusom Zapadnog Nila !

Davor Vlaović, načelnik Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje očekuje da bi ukupne štete u Brodsko-posavskoj županiji mogle biti veće od 100 milijuna kuna. Stožer za zaštitu i spašavanje Brodsko-posavske županije danas je sjednicu održao u Novoj Gradiški, gdje su izvješća o aktivnostima tijekom obrane od poplava podnijeli predstavnici općina sa zapadnog dijale ove županije.

Na sjednici je, uz ostalo, istaknut problem savskog nasipa u Davoru, za koji je rečeno kako mu je potrebna kompletna obnova. Stožer je zaključio kako će se od Hrvatskih voda i Vlade tražiti uređivanje vodotoka rijeke Save i dozvola za vađenje pijeska i šljunka čime bi se vodotok produbio i smanjila opasnost od poplava.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene