Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan od najvećih izvoznika

Elektro-kontakt d.d. nastavlja poslovati pod novim imenom - E.G.O. Elektro-komponente d.o.o.

E.G.O. Elektro-komponente d.o.o. (Foto: PR)
E.G.O. Elektro-komponente d.o.o. (Foto: PR) Foto: PR
Njemačka E.G.O. Grupa, jedan vodećih svjetskih proizvođača komponenti za kućanske aparate, s početkom rujna postala je stopostotni vlasnik tvrtke Elektro-kontakt d.d. Tvrtka će nastaviti poslovati pod imenom E.G.O. Elektro-komponente d.o.o..

E.G.O. Grupa je dugogodišnji većinski dioničar u tvrtki Elektro-kontakt d.d., a u proteklom razdoblju otkupila je preostale vlasničke udjele te stekla stopostotni udio. Konsolidacija vlasničke pozicije popraćena je promjenom imena Društva, a prilagođen je i pravni oblik. Tvrtka će poslovanje nastaviti pod imenom E.G.O. Elektro-komponente d.o.o.

Pročitajte i ovo Kontroliranim razbijanjem protiv stresa (Foto: Dnevnik.hr) - 1 ISPUŠNI VENTIL Raste popularnost sobama u kojima možete sve porazbijati, ali stručnjaci imaju važno upozorenje Povratak kulture popravljanja kućanskih aparata (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Povratak kulture popravljanja EU odlučio stati na kraj uređajima "programiranim" da se kvare, kao i triku proizvođača zbog kojeg smo prisiljeni kupovati nove aparate

„Tvrtka E.G.O. Elektro-komponente d.o.o. je od 1. rujna preuzela sve postojeće obveze i ugovore društva Elektro-kontakt d.d. i nastavlja kontinuitet uspješnog poslovanja i odnosa sa poslovnim partnerima“, izjavio je Domagoj Matasić, predsjednik Uprave E.G.O. Elektro-komponente d.o.o.

E.G.O. Elektro-komponente d.o.o. u Hrvatskoj zapošljava više od 800 ljudi, od čega je samo u posljednih godinu dana zaposleno 130 novih ljudi. Tvrtka proizvodi regulatora energije, sklopke, termostate i brojne komponenate koji se ugrađuju u druge proizvode Grupe, a gotovo čitava proizvodnja usmjerena je na izvozna tržišta na kojima je prisutna E.G.O. Grupa. Tvrtka je jedan od najvećih izvoznika u Hrvatskoj.

"Raduje nas što smo isključivi dioničari jer nam to omogućuje fleksibilnije djelovanje u interesu naših kupaca i zaposlenika", kazao je predsjednik Uprave E.G.O. Grupe dr Johannes Haupt.

O E.G.O. Grupi

E.G.O. Grupa obuhvaća 18 prodajnih i proizvodnih društava u 16 zemalja. Grupa je u 2017. godini ostvarila prihod od 609 milijuna eura i zapošljava nešto manje od 6.000 ljudi.

Tvrtka, sa sjedištem u Oberderdingenu u Baden-Württembergu, jedan je od vodećih svjetskih dobavljača za proizvođače kućanskih aparata.

Osnivač tvrtke Karl Fischer razvio je prije više od 85 godina prvu električnu ploču za kuhanje prikladnu za serijsku proizvodnju. Danas tvrtka proizvodi sve grijaće i upravljačke elemente koji su potrebni za kuhanje, pečenje, pranje, sušenje i pranje posuđa.

Osim toga, E.G.O. također isporučuje komponente, sustave i tehnologije za gastronomiju i profesionalnu njegu rublja, kao i sofisticirane komponente za medicinsku i građevinsku tehnologiju ili automobilsku industriju. Više informacija pronađite na web stranici: www.egoproducts.com

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene