Na Županijskom sudu u Rijecu u utorak poslijepodne bit će ispitani svi svjedoci incidenta u kojem je riječki HGSS-ovac Matko Škalamera osumnjičen za prijetnju i nanošenje tjelesne ozljede srpskom povratniku Dobrivoju Arsiću.

Galerija


Kako ekskluzivno doznaje DNEVNIK.hr poslijepodne bi trebali biti ispitani svi svjedoci incidenta u Viškovu u kojem je Matko Škalamera navodno na nacionalnoj osnovi napao povratnika Dobrivoja Arsića.

Vezani članci Potraga za bjeguncem Početkom rujna lovile ga stotine policajaca po cijelom Splitu, a danas se ispričava na sudu: "Mogu ja samo nešto reći?" Matko Škalamera pušten iz pritvora (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) Nema razloga da bude udaljen iz službe: Matko Škalamera vraćen na posao

Nakon što su se u javnosti pojavile nove informacije o spornom događaju, riječko državno odvjetništvo kontaktiralo je odvjetnički ured koji zastupa Škalameru i zatražilo da odmah za poslijepodne osiguraju dolazak svojih pet svjedoka na Sud. Sedam svjedoka, pet obrane te Dobrivoje Arsić i njegova supruga, trebali bi biti ispitani do kraja dana.

Škalameri je istražni zatvor od 30 dana određen upravo zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, pa kad svi budu ispitani, više neće biti valjana razloga za zadržavanje iza rešetaka. Ne bude li novog preokreta, osumnjičeni spasilac mogao bi već večeras ili sutra biti pušten da se brani sa slobode.

Armada je pozvala sve članove, simpatizere, navijače Rijeke, građane Rijeke i, kako su naveli, ljude dobre volje na mirno okupljanje 28. kolovoza 2019. u 19:30 ispred istražnog zatvora u Rijeci u znak podrške njihovu članu Matku Škalameri. Za prosvjed možda neće biti razloga.