Kamere Nove TV prvi su put s jednim od predsjednika ekskluzivno ušle u najskrovitije dijelove Brijuna - otok Vangu. Mjesto gdje su se svi dosadašnji šefovi država, daleko od očiju javnosti, povlačili u osamu.


Otok na kojem su boravili samo VIP gosti - od svjetskih državnika 20. stoljeća do najpoznatijih glumaca poput Richarda Burtona i Sophie Loren.

Vezani članci Mate Rimac, Katarina Lovrić Prekrasna vila u kojoj se Rimac oženio krije intrigantne priče, a procurile su i prve fotografije s njihove intimne ceremonije! Slika nije dostupna Mesić: 'Koji je to antifašizam što ga Karamarko brani od mrtvoga Tita?'

Bijela vila samo je jedna od četiri rezidencije na Brijunima. Običaj je da predsjednik u njoj spava. Tu se primaju strani državnici. Za njih se pripremaju svečani banketi.

Gdje god se okrenete nailazite na tragove  glavnog majstora za ovaj interijer - predsjednika Tita.

Tu je i klavir na kojem je najrađe svirao Chopina.

'Jeli vam čudno kako je on tako bio svestran? Meni je to velika enigma. Jer je on u svojim memoarima rekao da je naučio svirati sa dvije gospođice kada je bio zarobljenik u Rusiji', kaže sadašnji predsjednik Stjepan Mesić.

Otplovili smo do Vange, otočića u čijoj ljepoti uživaju samo odabrani. 

Vanga je bila Titov raj. Tamo je čak znao i prespavati za razliku od Tuđmana i Mesića. Većina namještaja i dekora na Brijunima ima muzejsku vrijednost. 

Osim Titovog tragovi dosežu sve do starih Rimljana. Sve odiše luksuzom prošlih vremena kojima ipak ne bi škodilo malo restauratorskog dodira.