Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ekskluzivno: Mesić kamere Nove TV uveo na Titovu Vangu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kamere Nove TV prvi su put s jednim od predsjednika ekskluzivno ušle u najskrovitije dijelove Brijuna - otok Vangu. Mjesto gdje su se svi dosadašnji šefovi država, daleko od očiju javnosti, povlačili u osamu.

Otok na kojem su boravili samo VIP gosti - od svjetskih državnika 20. stoljeća do najpoznatijih glumaca poput Richarda Burtona i Sophie Loren.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lekcija iz povijesti Mesić: 'Koji je to antifašizam što ga Karamarko brani od mrtvoga Tita?' Slika nije dostupna Tema dana Treba li Stjepan Mesić otkriti tko mu je posudio novac za stanove?

Bijela vila samo je jedna od četiri rezidencije na Brijunima. Običaj je da predsjednik u njoj spava. Tu se primaju strani državnici. Za njih se pripremaju svečani banketi.

Gdje god se okrenete nailazite na tragove  glavnog majstora za ovaj interijer - predsjednika Tita.

Tu je i klavir na kojem je najrađe svirao Chopina.

'Jeli vam čudno kako je on tako bio svestran? Meni je to velika enigma. Jer je on u svojim memoarima rekao da je naučio svirati sa dvije gospođice kada je bio zarobljenik u Rusiji', kaže sadašnji predsjednik Stjepan Mesić.

Otplovili smo do Vange, otočića u čijoj ljepoti uživaju samo odabrani. 

Vanga je bila Titov raj. Tamo je čak znao i prespavati za razliku od Tuđmana i Mesića. Većina namještaja i dekora na Brijunima ima muzejsku vrijednost. 

Osim Titovog tragovi dosežu sve do starih Rimljana. Sve odiše luksuzom prošlih vremena kojima ipak ne bi škodilo malo restauratorskog dodira.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene