Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ćirina ispovijest

'Kako sam pobjegao iz pakla Egipta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među Hrvatima u Kairu bio je i Miroslav Ćiro Blažević.

Srećom, uspješno se vratio u Hrvatsku i to zato što ga je netko prepoznao. Rekao je da su se vratili 'na jedvite jade'.

Pročitajte i ovo Eksplozija autobusa u Kairu (Foto: AFP) Prevozio turiste iz Vijetnama Eksplozija turističkog busa u blizini piramida u Kairu: Dvije osobe poginule, 12 ranjenih Slika nije dostupna Unutar katedrale U eksploziji u Kairu najmanje 25 mrtvih

>> Sueski kanal radi normalno unatoč stanju u Egiptu

>> Ne žele svi hrvatski državljani napustiti Egipat

'Moram spomenuti jednog čovjeka iz austrijske kompanije koji je napravio podvig jer me prepozano. Istina, rekao mi je da je Otto Barić bolji trener od mene, skoro sam mu odbio uslugu kad mi je to rekao', ispričao je Ćiro kroz smijeh ekskluzivno pred kamerama Nove TV.

'Ali još jedanput mu hvala jer je i mene i Dražena Beseka je ugurao u avion gdje su bila dva mjesta, mi smo već ranije imali karte i bili smo 24 sata na aerodromu bez nade da ćemo napustiti Kairo. Mogu zahvaliti što smo sinoć došli u Beč, ja sam se požurio da dođem što prije svojoj kući i nosim uistinu dojmove kojih se ne želim rado sjetiti jer to je sve ono što čovjek najmanje želi, jedna situacija koja izgleda beznadežna', rekao je Ćiro.

'Imam informaciju da je vojska preuzela situaciju, njih je šest milijuna pa je za očekivati da će spriječiti najgore. Uveden je policijski sat što je mene prisililo da ostanem na aerodromu, jer, ako izađeš više se ne možeš vratiti i sreća je da je slučaj htio da se čovjek pojavio i, na neki način, čudom nas poslao u Europu', dodao je Ćiro.

Ćiro je ispričao kako su u Kairu doživjeli velike neugodnosti. 'Bili smo u taksiju i triput smo bili zaustavljani od ljudi s ulice koji su imali željezne šipke i vikali su 'tko ste vi'. Sva sreća da se nismo prepali i da su oni imali dojam da je netko značajan u tom automobilu i da ga treba pustiti. Moglo se dogoditi i nešto tragično, mnogi su tako nastradali, razbiju ili zapale automobil, opljačkaju one koji su unutra', rekao je Ćiro.

'Pa šefe, kako se vi niste prepali?'

'Besek se jako prepao, on meni kaže 'pa šefe, kako se vi niste prepali?', a ja sam mu rekao da bi se prepao da imam njegove godine, ja sad više nemam što izgubiti. Ja sam se uvijek postavio tako da su se oni koji su nas zaustavljali upitali 'koji je ovo idiot koji još na nas viče', izjavio je Ćiro.

'U svakom slučaju imam razloga da budem veseo i zadovoljan da sam izašao  iz tog pakla egipatskog. Ne znam jesu li ikad bili u takvoj situaciji, čak i onda kad su ratovali sa Izraelcima je bilo sigurno blaže jer nema ništa gore kad su nemiri među vlastitim narodom', zaključio je Ćiro koji se u Egiptu nalazio u sklopu priprema kineske olimpijske nogometne reprezentacije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene