Obavijesti Video Pretražite Navigacija
(Ne)opravdana sila?

Policija na Markovu trgu oborila prosvjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Markovu trgu nemile scene obračuna policije s prosvjednicima, ali i slučajnim prolaznicima i novinarima! Ekskluzivne amaterske snimke koje vam prenosimo, pokazuju kako u namjeri da prosvjednike izguraju što dalje od Banskih dvora i Sabora, policija nije štedjela ni prolaznike, a novinarku našeg portala dnevnik.hr protuzakonito su spriječili u obavljanju posla.

Još jedno brutalno postupanje policije prema prosvjednicima na Markovu trgu. Nakon zabrane prolaska do crkve svetog marka policija je jednog od prosvjednika bacila na tlo i uz prisilu zadržala. 'On je samo htio proći zaustavili su ga vrlo nasilno, on uopće nije dignu ruke on je imao veliki križ u rukama koji su strgali i bacili na pod i prema njemu su takvu silu upotrijebili da ja to u životu još nisam vidjela', ispričala nam je Norma Agić, svjedokinja privođenja.

Pročitajte i ovo Privođenje vozača kamiona koji je naletio na kolonu vozila - 4 18 ozlijeđenih Ovo je vozač kamiona koji se zabio u kolonu automobila i ozlijedio 18 ljudi, bio je drogiran Ivan Pernar u tijeku istraživanje Policija privela Pernara pred školom, ravnatelj: "Htio je djecu pitati o javnom samosnimanju i ozljeđivanju spolovila"

Prema riječima očevidaca, dvojica braće Dubravko i Siniša Krčmarek, obojica hrvatski branitelji svakodnevno se mole kod crkve svetog marka. Nije poznato zašto im policija to danas nije dopustila. 'Rekli su da moramo stati i onda je on rekao ja imam pravo proći, svaki dan idem i onda su ga bez ikakvog objašnjenja bacili u kut', dodala je Norma.

Tko je u pravu, snimka ili policija?

Odgovor zbog čega ovako brutalno postupanje prema dvojici prosvjednika zatražili smo i od glasnogovornice policijske uprave Zagrebačke. 'Priveden je 40 godišnji muškarac koji je pokušao probiti kordon policije tijekom njegovog privođenja njegov godinu dana mlađi brat krenuo je s narušavanjem javnog reda i mira vičući i vrijeđajući policajce nakon nekoliko izdanih upozorenja nije s tim prestao priveli smo dakle i njega', objasnila nam je glasnogovornica PU zagrebačke Jelena Bikić.

No amaterske snimke koje posjedujemo ipak postavljaju pitanje, nije li policija pretjerala sa silom kojom su obuzdavali prosvjednika? Zanimljivo je i da je na istom tom mjestu bila novinarka portala Dnevnik.hr, kojoj je policija zabranila snimanje i kretanje Gornjim gradom pod prijetnjom uhićenja,te je onemogućila u obavljanju njezina posla. Zašto joj, policajci koji su je legitimirali, nisu objasnili zašto, već je samo potjerali s Gornjeg grada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene