Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački Ekonomski fakultete smanjio je za trideset posto upisne kvote za sljedeću akademsku godinu radi kvalitetnijih uvjeta studiranja, priopćio je danas taj fakultet.


Fakultet će tako 2009./2010. upisati 727 studenata manje u odnosu prema prošloj akademskoj godini, što će budućim studentima omogućiti kvalitetnije studiranje, potpuno usklađeno s načelima Bolonjskog procesa. Na taj se način budućim studentima, kako je priopćeno, osigurava kvalitetnije obrazovanje, a Fakultet, prateći plan poticanja izvrsnosti, stječe uvjete za međunarodno certificiranje.

Vezani članci U Novu sa starim problemima - 5 Sa starim normalnim vraćaju se i stare boljke: "Neke zemlje iz krize izađu sa jačom ekonomijom, društvom, a neke ponavljaju svoje pogreške desetljećima pa čak i stoljećima" Tvornica, ilustracija - 3 Broj tvrtki koje neće preživjeti pandemiju raste nevjerojatnom brzinom, dosad je već izgubljeno oko 50.000 radnih mjesta

Umjesto dosadašnjih 2467 studenata, u sljedećoj akademskoj godini Ekonomski fakultet upisat će 1740 studenata sveučilišnoga preddiplomskog studija i stručnog studija - uz potporu Ministarstva i uz plaćanje. Posebna je novost dvostruko više studenata poslovne ekonomije koji studiraju na engleskom jeziku - umjesto dosadašnjih 50 bit će ih upisano 100.

Fakultetsko vijeće odlučilo je da će se od sljedeće akademske godine povećati školarina za studente koji sami plaćaju studij - sa 6500 na 7500 kuna.

'Smanjenje upisnih kvota nešto je što smo dugo planirali, a sada konačno i realizirali. Tako studentima omogućujemo kvalitetnije studiranje, što je uz inzistiranje na izvrsnosti naš dugoročni cilj. Povećanje školarine pritom je nužnost kojom se osigurava da Fakultet nastavi neometano funkcionirati', kaže dekan Darko Tipurić.

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2009./2010. studirat će 1740 studenata, od čega 1410 studenata sveučilišnoga preddiplomskog studija ekonomije i poslovne ekonomije u Zagrebu, Bjelovaru i Koprivnici, 100 studenata sveučilišnoga preddiplomskog studija poslovne ekonomije na engleskom jeziku te 230 studenata stručnog studija.

Kao dodatni zalog za postizanje studentske izvrsnosti, Fakultet će svakog studenta sveučilišnoga preddiplomskog studija koji tijekom studija postigne prosjek 4 i više osloboditi plaćanja školarine do kraja studija, stoji u priopćenju.