Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ekoincident u Sisku zbog neodgovarajuće sirovine?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Očevidom na postrojenju KP-4 INA Rafinerije nafte Sisak, utvrđeno je da se kvar najvjerojatnije dogodio zbog upotrebe neodgovarajuće sirovine prilikom stavljanja u pogon peći na tom proizvodnom postrojenju", priopćila je danas PU sisačko-moslavačka.

21. veljače došlo do istjecanja mazutne rosulje po obližnjem parkiralištu i okolnim kućama, te do istjecanja mazuta u Kupu. 

Pročitajte i ovo Bengt Oldsberg, operativni direktor INE, Rafinerije i marketing (Foto: Dnevnik.hr) Bengt Oldsberg za Novu TV Iz uprave INA-e otkrili što čeka radnike sisačke rafinerije i kakvi su planovi za budućnost Dino Goleš (Foto: Dnevnik.hr) Traže sastanak s premijerom Radnici sisačke rafinerije spremni na radikalnije akcije, mogući i masovni prosvjedi

"Kvar na postrojenju KP-4 okarakteriziran je kao tehnološki poremećaj procesa i najvjerojatniji uzrok incidenta, dok se tehnički kvar isključuje kao uzrok incidenta", ističe se u priopćenju Policijske uprave.

Očevid je 22. i 23. veljače policija obavila u suradnji s vještakom MUP-ova Centra za kriminalističko vještačenje i u nazočnosti Inina povjerenstva.

Policija je napomenula da su "iz rezervoara postrojenja KP-4 (na kojemu je 21. veljače došlo do kvara i ekoincidenta) izuzeti uzorci radi vještačenja sirovine".

Ujedno je Policijska uprava obavijestila da je nakon izgreda na rafinerijskom postrojenju u Sisku zaprimila 179 obavijesti o onečišćenju osobnih vozila na obližnjem parkiralištu.

O ekoincidentu u sisačkoj Rafineriji nafte policija će, kako je
navedeno u priopćenju, podnijeti izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene