Velika akcija Državnog inspektorata na Zrću. U isto je vrijeme 16 inspektora češljalo klubove i restorane, a s njima je u inspekciji cijelu noć provela i ekipa Nove TV.

Galerija Restoran brze hrane na Zrću (Foto: Dnevnik.hr) +0 Inspekcija na Zrću (Foto: Dnevnik.hr)

"Kolege, idemo u akciju kao što smo se i dogovorili. Kolegice, prvi punkt, kolega drugi punkt, a Vi i ja, kolegice, kuhinja", rekao je državni inspktor prije nego što je s kolegama krenuo u inspekciju koja je trajala cijelu noć.

Vezani članci Ilustracija Inspektori obišli trgovine: Pogledajte koliko je trgovaca prekršilo odluku o limitiranju cijena mlijeka, ulja, šećera… Začini, ilustracija Sve na jednome mjestu: Pogledajte koji su sve proizvodi u zadnje vrijeme povučeni s polica trgovina

Na prvom je mjestu sve bilo po zakonu, ali je na drugom mjestu inspektorica imala primjedbu zbog kršenja propisa. Radilo se o prekršaju koji je potrebno samo ispraviti i za koji se ne izdaju kazne.

Utvđeno je 12 povreda propisa. Zbog nekih su naplaćene mandatne kazne, a za neke će se podići optužni prijedlog na nadležnom prekršajnom sudu. Ipak, većih prekršaja na Zrću nije bilo.

"Uočene su manje povrede propisa koje se odnose na neisticanje cijena usluga, garderobne ormare, neimanje tople, hladne vode", rekla je državna inspektorica Marija Vukelić.

Dok smo čekali inspektore, primijetili smo velik broj bombica za šlag. One u sebi imaju plin koji djeluje omamljujuće i mladi ga mahom udišu. Pitali smo inspektore što čine u vezi s tim, a oni su nam odgovorili da su tu nemoćni. Inače, one se potpuno legalno mogu kupiti u svakom supermarketu.

Inspekcije će biti sve intenzivnije. Češlja se sve: od nautičkog turizma do noćnog života, a na udaru su i pružatelji usluga smještaja. Također, od sada će na vrata odjednom kucati po četiri inspektora.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju