Obavijesti Video Pretražite Navigacija
akcija državnog inspektorata

Inspekcija na Zrću: 16 inspektora u potrazi za radnicima na crno u raju za partijanere

Restoran brze hrane na Zrću (Foto: Dnevnik.hr)
Restoran brze hrane na Zrću (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Restoran brze hrane na Zrću (Foto: Dnevnik.hr) Restoran brze hrane na Zrću (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Inspekcija na Zrću (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Velika akcija Državnog inspektorata na Zrću. U isto je vrijeme 16 inspektora češljalo klubove i restorane, a s njima je u inspekciji cijelu noć provela i ekipa Nove TV.

"Kolege, idemo u akciju kao što smo se i dogovorili. Kolegice, prvi punkt, kolega drugi punkt, a Vi i ja, kolegice, kuhinja", rekao je državni inspktor prije nego što je s kolegama krenuo u inspekciju koja je trajala cijelu noć.

Pročitajte i ovo Povećavala usne u Zagrebu bez dozvole - 2 reagirao inspektorat FOTO/VIDEO Zagrepčankama pumpala usne na crno, stručnjak zgrožen: "To je, ne znam kako da kažem, kao da ja idem graditi neboder" Željko Prenđa Partijanerska meka Šef policije u Novalji o drogi na Zrću: "S turizmom dolazi i turistički kriminalitet"

Na prvom je mjestu sve bilo po zakonu, ali je na drugom mjestu inspektorica imala primjedbu zbog kršenja propisa. Radilo se o prekršaju koji je potrebno samo ispraviti i za koji se ne izdaju kazne.

Utvđeno je 12 povreda propisa. Zbog nekih su naplaćene mandatne kazne, a za neke će se podići optužni prijedlog na nadležnom prekršajnom sudu. Ipak, većih prekršaja na Zrću nije bilo.

"Uočene su manje povrede propisa koje se odnose na neisticanje cijena usluga, garderobne ormare, neimanje tople, hladne vode", rekla je državna inspektorica Marija Vukelić.

Dok smo čekali inspektore, primijetili smo velik broj bombica za šlag. One u sebi imaju plin koji djeluje omamljujuće i mladi ga mahom udišu. Pitali smo inspektore što čine u vezi s tim, a oni su nam odgovorili da su tu nemoćni. Inače, one se potpuno legalno mogu kupiti u svakom supermarketu.

Inspekcije će biti sve intenzivnije. Češlja se sve: od nautičkog turizma do noćnog života, a na udaru su i pružatelji usluga smještaja. Također, od sada će na vrata odjednom kucati po četiri inspektora.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene