Velika akcija Državnog inspektorata na Zrću. U isto je vrijeme 16 inspektora češljalo klubove i restorane, a s njima je u inspekciji cijelu noć provela i ekipa Nove TV.

Galerija


"Kolege, idemo u akciju kao što smo se i dogovorili. Kolegice, prvi punkt, kolega drugi punkt, a Vi i ja, kolegice, kuhinja", rekao je državni inspktor prije nego što je s kolegama krenuo u inspekciju koja je trajala cijelu noć.

Vezani članci Dom za starije i nemoćne u Mošćenici Stigli nalazi još jedne inspekcije nakon stravičnih fotografija i ispovijesti bivših djelatnica Doma za starije Maske: Novo normalno, novi problemi - 3 Riječkog poduzetnika zatekli bez maske u vlastitoj trgovini pa zaradio paprenu kaznu: ''Ako to moram platiti, mogu staviti ključ u bravu!''

Na prvom je mjestu sve bilo po zakonu, ali je na drugom mjestu inspektorica imala primjedbu zbog kršenja propisa. Radilo se o prekršaju koji je potrebno samo ispraviti i za koji se ne izdaju kazne.

Utvđeno je 12 povreda propisa. Zbog nekih su naplaćene mandatne kazne, a za neke će se podići optužni prijedlog na nadležnom prekršajnom sudu. Ipak, većih prekršaja na Zrću nije bilo.

"Uočene su manje povrede propisa koje se odnose na neisticanje cijena usluga, garderobne ormare, neimanje tople, hladne vode", rekla je državna inspektorica Marija Vukelić.

Dok smo čekali inspektore, primijetili smo velik broj bombica za šlag. One u sebi imaju plin koji djeluje omamljujuće i mladi ga mahom udišu. Pitali smo inspektore što čine u vezi s tim, a oni su nam odgovorili da su tu nemoćni. Inače, one se potpuno legalno mogu kupiti u svakom supermarketu.

Inspekcije će biti sve intenzivnije. Češlja se sve: od nautičkog turizma do noćnog života, a na udaru su i pružatelji usluga smještaja. Također, od sada će na vrata odjednom kucati po četiri inspektora.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr