Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporni hidroavioni

Do kraja studenog 130 otkaza: ECA obustavila sve domaće i međunarodne letove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka European Coastal Airlines (ECA) privremeno je obustavila sve domaće i međunarodne letove hidroavionima do daljnjega.

Iz tvrtke poručuju kako su se na taj korak odlučili "kako bi spriječili  samovolju administrativnih izvora, sve dok se ne osiguraju kvalitetni uvjeti za rad",

"Nažalost od 12. kolovoza 2016 godine ovaj revolucionarni infrastrukturni projekt je kontinuirano poremećen, a dijelom i potpuno zaustavljen bez opravdanih razloga.
European Coastal Airlines, u želji da objasni svoju situaciju po tom pitanju, se obraća Vladi Republike Hrvatske tražeći podršku i nadzor da bi izbjegli daljnju samovolju administrativnih tijela, a sve u cilju nastavka onoga što radimo najbolje, a to je povezivanje Hrvatske i šire", poručuju iz kompanije dodajući kako su u 22 mjeseca otvorili i povezali 15 destinacija te prevezli više od 40.000 putnika.

Iz ECA poručuju kako ne pronalaze drugu alternativu nego zaustaviti sve letačke operacije.

"Naravno zbog toga visoku cijenu plaća skoro svaki administrativni posao unutar poduzeća, međutim ne postoji drugi način da se zaštite dosadašnja ulaganja. Sve do 12. kolovoza ove godine tvrtka je otvorila 146 redovitih radnih mjesta. Sada je u situaciji da do 30. studenog mora otkazati čak 130 radnih mjesta, što čini 90% osoblja koje je ECA primorana otpustiti zbog neispravnih postupaka administrativnih tijela. ECA neće više ulagati sredstva u projekt Hrvatskih hidroaviona, sve dok trenutna administrativna situacija ne bude razriješena, te dok ne budu osigurani jasni i pouzdani uvjeti za rad na tržištu", poručuju iz tvrtke.

Podsjetimo, Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo (HACZ) priopćila je u kolovozu da Europski zračni prijevoznik (ECA) nije dostavio dokaze o uklanjanju nedostataka na hidroavionima kako bi ispunio uvjete za vraćanje privremeno joj oduzetih potvrda o provjeri plovidbenosti te kako bi ponovno počela prijevoz tim zrakoplovima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene