Venecija
Venecija Foto: Getty Images

Dvojica turista u Veneciji uhićena su zbog krađe gondole.


Dvojica francuskih državljana optuženi su da su ukrali gondolu sa stanice Accademia, pokraj poznatog istoimenog mosta, kako bi se provozali Canalom Grande u četvrtak oko 1.30 sati ujutro.

Vlasnik gondole Giorgio Bognolo rekao je da su stvari iz gondole - pokrivač, jastuci, ukrasi i drugi predmeti vrijedni nekoliko stotina eura, bačeni u kanal, prije nego što su odveslali kao da su u kanuu.

Rekao je da su veseljaci uhićeni kada su trojica lokalnih stanovnika u čamcu u prolazu primijetila gondolu kako cik-cak kruži naprijed-natrag preko kanala i shvatili da nešto nije u redu.

Uz potencijalno suočavanje s kaznenim prijavama za tešku krađu, šaljivce čeka i građanska tužba za naknadu štete od vlasnika gondole. Gondolijer je za CNN rekao da ga je oko 3 sata ujutro nazvala policija, koja je identificirala čamac kao njegov.

"Koristili su ga kao kanu, ali gondola nije kao kanu, ne ide ravno naprijed", objasnio je. "Gondolom nije lako upravljati, pomiče se tu i tamo i stane. Veslaš stojeći, s forcolom", rekao je govoreći o zakrivljenom komadu drveta u koji stane jedno veslo.

Visoke cijene gondola

"Trojica momaka su odmah vidjela da je ukradena, zaustavili su ih i pozvali policiju. Spasili su moju gondolu, inače tko zna gdje bi završila do jutra", kazao je.

Europol U velikoj međunarodnoj akciji Europola uhićen Hrvat: Sofisticiranim i višeslojnim prevarama izvukao najmanje 5 milijuna eura

Prepoznajete muškarca s fotografije? - 1 Prepoznajete li muškarca s fotografije? Policija ga traži zbog krađe u šoping centru u Splitu

Bognolo je rekao da su se dvojica turista u dobi oko 30 godina smijala dok je on dolazio identificirati svoju gondolu, koja je završila pokraj muzeja Guggenheim, nekoliko stotina metaraod mjesta gdje su je ukrali.

Gondole nisu jeftini čamci masovne proizvodnje. Bognolo kaže da je njegova ručno izrezbarena gondola stajala 60.000 eura, a on svake godine troši 3000 eura na ponovno bojanje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju