Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obećao ministar Vrdoljak

Radnicima Imunološkog dvije plaće do kraja tjedna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovoga tjedna Hrvatska poštanska banka trebala bi odobriti kredit od 12 milijuna kuna koji bi osigurao rad Imunološkog zavoda do kraja privatizacijskog procesa.

Dvije zaostale plaće radnicima Imunološkog zavoda mogle bi biti isplaćene do kraja tjedna, najavio je u srijedu ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Pročitajte i ovo Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće Ilustracija - 8 Propali pregovori Sprema se štrajk i u vrtićima? U Rijeci je stanje na rubu: ''Nije fer prema radnicima niti prema građanima''

Upitan kad će biti objavljen natječaj za odabir strateškog partnera za Imulološki zavod i je li Zavodu isplaćeno obećanih 15 milijuna kuna, Vrdoljak je za posjeta PSP-u Okoli rekao kako polako pritječu sredstva od bolnica koje su kupile proizvode Imunološkog zavoda.

U srijedu se očekuje dio sredstava, a isplata barem dviju zaostalih plaća mogla bi biti do kraja tjedna, dodao je.

Također, ovoga tjedna Hrvatska poštanska banka trebala bi odobriti kredit od 12 milijuna kuna koji bi osigurao rad Imunološkog zavoda do kraja privatizacijskog procesa.

'Imunološki zavod je tragedija za koju vlast nema sluha'

Vrdoljak je kazao da trenutno CERP procjenjuje vrijednost Imunološkog zavoda, a kada se to okonča može biti nastavljen postupak privatizacije i dokapitalizacije Zavoda.

Odgovarajući na pitanje je li i Ministarstvo gospodarstva ovih dana pojačano aktivno u javnim nabavama, na što se kritički u pogledu rada nekih ministarstava osvrnuo ministar financija Boris Lalovac, Vrdoljak je istaknuo da je okvir djelovanja za sva ministarstva rebalans proračuna i proračun za 2015. U tom okviru zadani brojevi se ne smiju prekoračiti, poručio je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene