Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Sanader

'Dva su krivca, policija i Državno odvjetništvo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva su krivca, smatra predsjednik, zašto je Ivo Sanader nesmetano prešao granicu. Prvi je krivac, a to je rekao i ministru Karamarku s kojim se čuo, policija.

'Dakle fenomen curenja informacija, mislim da je sada vrijeme i ja imam povjerenje u ministra Karamarka i mislim da će iskoristiti ovu priliku da se otklone problemi', rekao je Ivo Josipović. Drugi je krivac Državno odvjetništvo. 'Propuštene su one mjere koje su dozvoljene bez skidanja imuniteta. Tih mjera je bilo i bile su moguće', dodao je Josipović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Dobro pripremljena akcija' Mesić: Događaji u Vukovaru posljedica su davanja ustupaka desnici Slika nije dostupna Provedena krim istraga Policija pronašla krivca za skidanje dvojezične ploče u Vukovaru!

>> Nije se sam predao, a planirao je put u Ameriku

>> Proces Sanaderovog izručenja može potrajati i nekoliko godina

>> 'Ako ima volje, Sanaderovo izručenje ne može se otegnuti'

I prije skidanja imuniteta državno je odvjetništvo Sanadera moglo pozvati na razgovor. Mogao mu se pretresti stani i ono najvažnije, mogla mu se oduzeti putovnica. Jedino što nisu mogli je oduzeti mu slobodu. No, oni nisu učinili ništa.

Kada bi odluka MIP-a bila izvršna ne bi se čekala rasprava

Dio oporbe smatra kako je i saborska procedura trebala biti brža. 'Apsolutno nije dugo trajalo', rekla je Ana Lovrin. 'Jedini način je bio da se zahtjev uputi u stanci zasjedanja kada bi odluka Mandatno-imunitetnog povjerenstva bila izvršna onda ne bi trebalo čekati javnu raspravu', rekao je Arsen Bauk, član MIP-a.

Predsjednik predlaže da bi trebalo promijeniti pitanje saborskog imuniteta. 'Imunitet je kod nas loše uređen. Mislim da je došlo vrijeme da se ne mijenjajući ustav, možda i posebnim zakonom uredi pitanje imuniteta', rekao je Josipović. Ni lijevi ni desni ne daju dirati imunitet.

'Stvari se ne mogu rješavati stalnim kaskanjem za događajima'

'Zbog nekoliko zloupotreba ne treba mijenjati čitav sustav. Oni koji to zloupotrebljavaju samo dokazuju da nisu zaslužili biti dio demokracije', rekao je Andrija Hebrang. 'Stvari se ne mogu rješavati stalnim kaskanjem za događajima mora se dijelovati u duhu zakona', rekao je Josip Leko.

Rasprava o krivcima za bijeg, ali i curenje informacija je otvorena no, nitko ne odgovara na pitanje što napraviti da se to više ne ponovi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene