Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obrana pješčanim kockama

Dunav kod Vukovara stagnira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U posljednja 24 sata vodostaj Dunava kod Vukovara narastao je za četiri centimetra te je u 15 sati, po podacima Hrvatskih voda, iznosio 627 centimetara s naznakama stagnacije.

‘Na vrijeme smo počeli postavljati 'zečje nasipe' i dodatno smo ih osigurali žičanim kutijama s pijeskom, čime smo osigurali objekte na Otoku sportova. Dobre vijesti stižu uzvodno od Dunava jer na vodomjernim postajama u gornjem toku pada razine vode’, rekao je voditelj sustava obrane od poplava za Vukovarsko-srijemsku županiju Zvonimir Pintarić. Po njegovim riječima, vodostaj Dunava kod Vukovara očito neće dosegnuti predviđenih 650 centimetara, nego, po svemu sudeći, najviše 630 centimetara, što je i visina vodostaja na kojem se proglašavaju izvanredne mjere obrane od poplava.

Pročitajte i ovo Svijeće na Dunavu - 1 sjećanje na poginule Niz Dunav pušteno 700 lampiona: "Bila su to teška vremena, nitko nije znao hoće li ostati živ" Domovinski pokret okupio se da spriječi Milorada Pupovca da oda počast žrtvama Vukovara - 9 dežurstvo u restoranu Domovinski pokret okupio se kako bi spriječio Milorada Pupovca da oda počast žrtvama Vukovara

>> Poplavljen Zeleni otok u Batini

Redovite mjere obrane od poplava za Vukovar proglašene su tijekom vikenda, kada je Dunav dosegnuo 580 centimetra te se od tada oko Otoka sportova, koji je jedino od poplava nebranjeno područje u Vukovaru, postavlja ‘zečji nasip’, u koji je dosad ugrađeno oko 17.000 vreća s pijeskom. ‘Brzina opadanja Dunava kod Vukovara svakako će ovisiti o pražnjenju uzvodnih tokova, a posebno o Dravi i Kopačkome ritu. Razloga za zabrinutost nema’, dodao je Pintarić. Djelatnici osječke ‘Vodogradnje’ i dalje nadziru Dunav kod Vukovara koji je od izlijevanja te rijeke štite nasipi koji mogu ‘podnijeti’ vodostaj Dunava do 830 centimetara. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene