Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrhunac vodenog vala

Poplavljen Zeleni otok u Batini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dunav kod Batine danas je došao do vrhunca vodenog vala s jutarnjim vodostajem od plus 679, a najviši vodeni val za Dravu kod Osijeka očekuje se večeras.

Prema riječima Ivice Nađa, zamjenika rukovoditelja obrane od poplave Osječko-baranjske županije, u 9 sati ujutro vodostaj Drave kod Osijeka iznosio je plus 426, te su za Dravu kod Osijeka i Dunav kod Batine od prošlog tjedna na snazi redovne mjere obrane od poplave. Izvanredne mjere za Dunav kod Batine proglašavaju se kada vodostaj dosegne plus 750, a za Dravu kada prijeđe plus 500.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pripreme za vodeni val Vodostaj Dunava i Drave u porastu Slika nije dostupna Očekuje se rast na plus 750 Baranju očekuje vodeni val i rast Dunava na plus 750 cm

>> Dunav prijeti vukovarskom Otoku športova

Sve je pod kontrolom, kazao je Nađ, dodavši da se Drava izliva na šetnicu na lijevoj Dravi Osijeka, od ZOO vrta do visećeg mosta, te djelomično poplavila novu stazu za brzo hodanje. Zeleni otok u Batini je također poplavljen, no nekoliko vikendaša koji svake godine imaju problema s izlijevanjem Dunava tada se povlače u više dijelove stambenih objekata, kazao je Nađ. Dodao je kako se oko utorka može očekivati najviši vodeni val Dunava kod Vukovara, a da će se do tada već značajnije početi povlačiti rijeka Drava kod Osijeka i Dunav kod Batine, s tim što se manje opadanje može očekivati već sutra. (Hina)

Bojite li se poplave?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene