Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Previše incidenata

Dubrovnik: Zbog nasilja uskoro nadzor kamerama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brojni su turisti ovih dana i u Dubrovniku, ali gradske vlasti muči kako doskočiti sve učestalijim incidentima koji se tamo događaju.

Nažalost, posljednjih tjedana Dubrovnik medijski prostor osim vijestima o dobroj turističkoj sezoni, ili nekom od slavnih koji su se prošetali Stradunom, puni onima o tučnjavama, napadima i teškim ozljedama. Kako bi se tome stalo na kraj, dubrovački čelnici odlučili su po čitavom gradu postaviti nadzorne kamere, kojima bi upravljala policija.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici

Francuski maloljetnici premlatili su Dubrovčanina, Brazilac s teškim ozljedama glave operiran je u dubrovačkoj bolnici, četvorica Nijemaca uhićena su zbog remećenja javnog reda i mira. U sve se uključio i sam vrh hrvatskog turizma.

>> 'Teško je tijekom sezone izbjeći poneki incident'

'Moram reći da je Hrvatska lijepa i gostoljubiva zemlja, ali i sigurna, ono što je bitno. Jasno da kad imamo 11 milijuna stranih turista i da se može desiti neki incident', komentirao je ministar turizam Damir Bajs. Kako bi što manje punili rubrike crne kronike, dubrovački gradski čelnici dosjetili su se rješenju: postavljanje čak 72 nadzorne kamere.

'Prvi od tog cjelokupnog projekta je, naravno, plato Pila, koji bi se ovih dana pokrio nadzornim kamerama', rekao je Niko Šalja, zamjenik dubrovačkog gradonačelnika. Đuro Lubura, koji je i osmislio cijeli projekt, kaže da se radi o vrhunskim kamerama visoke razlučivosti. 'Primjerice, u slučaju Britt Lapthorne kad je policija pokušavala na snimkama s loših kamera utvrditi, nisu mogli utvrditi ni radi li se o kombi vozilu ili terenskom vozilu, a kamoli prepoznati osobu', objašnjava Lubura.

Dubrovčani kažu da kamere dolaze prekasno. 'Postaje mi Dubrovnik nekako nesiguran za noćne izlaske za mlade' rekao je jedan Dubrovčanin. Cjeli projekt koštat će kroz pet godina više od četiri milijuna kuna. Kako se radi o dosta velikom iznosu, kamere bi se prvo postavile na Pilama, gdje se većina ekcesa i dogodila, dok bi se ostale kamere postavile kroz neko duže razdoblje. Policija zasada ne želi o detaljima, samo kažu, bit će to puno brže nego bi nasilnici željeli.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene