Dubrovčani zbog sastanka šefova vlada zemalja srednje i istočne Europe i Kine u četvrtak i petak žive po posebnom režimu, ponajprije zbog posebnih i visokih mjera osiguranja, koji uključuju i povremena zatvaranja nekoliko ključnih gradskih prometnica, što uzrokuje zastoje i gužve.

Galerija


Dubrovnik je od prijepodnevnih sati pod opsadom političara. U Grad dolaze premijeri iz srednje i jugoistočne Europe na summit Kina + 16 koji počinje u petak.

Vezani članci Gabrielle Union (Foto: Profimedia) Holivudska glumica tvrdi da nikad nije doživjela više mržnje nego u Dubrovniku, opisala je traumatično iskustvo na koje je reagirao i dubrovački gradonačelnik Uznemiravanje djeteta, ilustracija Silovatelju malodobne pokćerke sud smanjio kaznu jer je bio u Domovinskom ratu

Tu su i poslovni ljudi iz Hrvatske i Kine, njih nekoliko stotina. Za njihovu sigurnost brine se 900 pripadnika policije i službi sigurnosti, no s dolaskom svakog premijera Dubrovnik je blokiran. Zamjenik ravnatelja policije Josip Čelić rekao je kako se radi o složenom osiguranju.

"Radi se o najsloženijem osiguranju do sada, iako hrvatska policija stvarno ima iskustva, ali ovo je stvarno zahtjevno s obzirom na broj premijera i broj njihovih pratnji".

Građani su manje-više strpljivi, jer su proteklih godina navikli na ovakve događaje.

"Sve će to biti dobro, ma šta će smetati, svi možemo malo pretrpit".

"Smeta nas jako jer ne možemo hodati, puno je policije".

"Trenutno mi ne smeta, evo lijepo vrijeme pa mogu prošetat na posao, sve ok", kažu Dubrovčani.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Hrvatski i kineski premijer na gradilištu Pelješkog mosta, Plenković: "Ovaj most značit će nesmetan prolaz do hrvatskog juga"