Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policajci na ulicama

Dubrovnik pod opsadom policije i političara zbog summita 16 + 1, građani manje-više strpljivi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovčani zbog sastanka šefova vlada zemalja srednje i istočne Europe i Kine u četvrtak i petak žive po posebnom režimu, ponajprije zbog posebnih i visokih mjera osiguranja, koji uključuju i povremena zatvaranja nekoliko ključnih gradskih prometnica, što uzrokuje zastoje i gužve.

Dubrovnik je od prijepodnevnih sati pod opsadom političara. U Grad dolaze premijeri iz srednje i jugoistočne Europe na summit Kina + 16 koji počinje u petak.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Tu su i poslovni ljudi iz Hrvatske i Kine, njih nekoliko stotina. Za njihovu sigurnost brine se 900 pripadnika policije i službi sigurnosti, no s dolaskom svakog premijera Dubrovnik je blokiran. Zamjenik ravnatelja policije Josip Čelić rekao je kako se radi o složenom osiguranju.

"Radi se o najsloženijem osiguranju do sada, iako hrvatska policija stvarno ima iskustva, ali ovo je stvarno zahtjevno s obzirom na broj premijera i broj njihovih pratnji".

Građani su manje-više strpljivi, jer su proteklih godina navikli na ovakve događaje.

"Sve će to biti dobro, ma šta će smetati, svi možemo malo pretrpit".

"Smeta nas jako jer ne možemo hodati, puno je policije".

"Trenutno mi ne smeta, evo lijepo vrijeme pa mogu prošetat na posao, sve ok", kažu Dubrovčani.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
  Aktualno Hrvatski i kineski premijer na gradilištu Pelješkog mosta, Plenković: "Ovaj most značit će nesmetan prolaz do hrvatskog juga" Pelješki most, gradilište (Foto: Dnevnik.hr) Pelješki most, gradilište (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Pelješki most, gradilište (Foto: Dnevnik.hr) Pelješki most, gradilište (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Hrvatski i kineski premijer stigli na Pelješac (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatski i kineski premijer stigli na Pelješac (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Kineski premijer (Foto: Dnevnik.hr) Kineski premijer (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +1 Gradilište Pelješkog mosta (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Hrvatska Hrvatski i kineski premijer na gradilištu Pelješkog mosta, Plenković: "Ovaj most značit će nesmetan prolaz do hrvatskog juga" 1/7 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene