Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dubrovačka stranka:

'Dubrovnik mora biti regija za sebe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik novoosnovane ''Dubrovačke stranke'' Željko Raguž rekao je u subotu u Dubrovniku kako tom gradu ne treba pokrovitelj ni iz Splita ni iz Zagreba već bi trebao biti regija za sebe, te kako nema tih niskih udaraca koji mogu oslabiti članstvo te nove političke opcije.

Na osnivačkoj skupštini stranke u Dubrovniku Raguž je ustvrdio kako će u jako kratkom roku pokazati da je ta nova stranka na političkom nebu bila potrebna.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

''Pitali su me je li nova stranka na zauzetom političkom nebu potrebna. Bio je i Knin zauzet pa su ga naši branitelji oslobodili. Mi ćemo se dokazati i pokazati što jesmo'', rekao je Raguž te dodao kako se na posljednjim lokalnim izborima i kod lijeve i kod desne opcije borba za Dubrovnik vodila u Zagrebu.

''Mi nemamo nikakve pokrovitelje, ne treba nam krojiti sudbinu nitko iz drugih krajeva Hrvatske'', istaknuo je Raguž te ustvrdio kako Dubrovnik u nekoj eventualnoj budućoj administrativnoj podjeli Hrvatske mora biti regija za sebe, a ne pripasti pod Split.

Partijanje od 0 do 24? Novi Zakon nema ništa protiv

Raguž je kritizirao i ''lijeve'' i ''desne'', potonje za dodvoravanje EU i zatvaranje generala te njihovo izručivanje Haagu, a ''lijeve'' za nezaposlenost i i slanje loše slike u javnost čestim smjenama ministara. Ustvrdio je kako će se njegova stranka boriti za prava radnika i biti 'svijeća koja će izgarati za svoje sugrađane''.

Inače, Željko Raguž, bivši ali i aktualni zamjenik gradonačelnika, bio je predsjednik dubrovačkog HSS-a iz kojeg je izbačen kada je u javnost izašao njegov pokušaj političke trgovine s HDZ-om uoči posljednjih lokalnih izbora u Dubrovniku. Raguž i njegovi istomišljenici stali su na stranu HNS-ovog Andre Vlahušića koji je u konačnici i dobio izbore dok je njegova bivša stranka podržala HDZ-ovog kandidata Matu Frankovića. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene