Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv dvojice lokalnih dužnosnika, koje se sumnjiči za korištenje proračunskih sredstava za promidžbu političke stranke, biti će pokrenut kazneni postupak.


Dvojica dužnosnika lokalne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji osumnjičeni su i kazneno prijavljeni zbog zlouporabe položaja i ovlasti, odnosno pomaganja pri istoj. Iz policije nisu otkrili o kojim se točno dužnosnicima radi.

USKOK tereti Lovrić Merzel da je primila 100 tisuća eura od tajkuna Željka Žužića

Vezani članci Napredak izgradnje Pelješkog mosta - 1 Na gradilištu Pelješkog mosta ima se što i vidjeti. Otkriveno i kad će na tehnički pregled Andrej Plenković u Splitu Plenković o predsjedniku: "Svatko polaže svoj vijenac, to je rezultat nekulturne komunikacije." O platformi: "Beroš je dobio jasan nalog, mora to napraviti"

Nakon kriminalističkog istraživanja 56-godišnjaka se sumnjiči da je, u svojstvu odgovorne osobe jedne od jedinica lokalne uprave i samouprave s područja Dubrovačko-neretvanske županije, u razdoblju od rujna 2009. do prosinca 2012. godine, u više navrata, iz proračunskih sredstava lokalne jedinice podmirivao troškove organiziranih izleta građana u svrhu promidžbe političke stranke čiji je bio predstavnik.

Također je utvrđeno kako mu je u tome pomagao 61-godišnjak koji je, kao uposlenik iste lokalne jedinice, u svojstvu odgovorne osobe, ovjeravao naloge za plaćanje spomenutih izleta. Na ovaj način proračun lokalne jedinice oštećen je za iznos od 225.250 kuna.

Protiv osumnjičenih je Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku podnesena kaznena prijava. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook