Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Županica komentirala

USKOK proširio istragu za Merzel: Primila 100 tisuća eura od tajkuna Žužića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi prikrila trag novca, Lovrić Merzel je, prema USKOK-ovim sumnjama, kupila stan u Zadru čiji je formalni vlasnik bio njezin nećak Dalibor Rožanković.

USKOK je na temelju rezultata istrage te kaznene prijave PNUSKOK-a proširio istragu protiv sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel pod sumnjom da je primila 100 tisuća eura za prodaju tvrtke Ceste Sisak tajkunu Željku Žužiću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Presuda bivšoj županici Rasplakala se pred sucem: Marina Lovrić Merzel osuđena na 7 godina zatvora, sa suda otišla u Remetinec Slika nije dostupna Nastavak suđenja Žužić ponovio svoj iskaz: "Dao sam Merzel 100.000 eura, čuo sam od nekih osoba da ona i inače uzima novac"

Kako je objavljeno na stranicama USKOK-a, osim Lovrić Merzel za počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita te pranja novca sumnjiči se i velikogorički poduzetnik Žužić te županičin nećak Dalibor Rožanković.

USKOK sumnja da je prvookrivljenica, kao županica Sisačko-moslavačke županije, od lipnja do listopada 2011. godine, nakon što je Županijska skupština donijela odluku o prodaji 57,33 posto poslovnih udjela Županije u društvu Ceste Sisak, od Željka Žužića zatražila da joj isplati 100.000 eura mita kako bi njegovom društvu, bez obzira na druge zainteresirane kupce i udjelničare s pravom prvokupa, osigurala stjecanje navedenog poslovnog udjela.

Nakon što joj je tajkun predao tražen iznos od 100 tisuća eura, Lovrić Merzel je, izmjenom dogovorenih uvjeta ugovora, osigurala zaključenje ugovora o prodaji i prijenosu poslovnih udjela Cesta Sisak njegovoj tvrtki.

Županica Lovrić Merzel ostaje iza rešetaka još dva mjeseca

Kako bi prikazala daje novac koji je primila kao mito stečen na zakonit način, županica se sumnjiči da je tijekom 2012. godine sa svojim nećakom Daliborom Rožankovićem, koji je znao da je novac stečen kaznenim djelom, dogovorila da će na njegovo ime kupiti i urediti te formalno upisati nekretninu u Zadru, ali da će ona biti stvarna vlasnica.

Sukladno dogovoru, Lovrić Merzel je od 100 tisuća eura za 680.074 kuna kupila stan u Zadru površine 85,40 metara kvadratnih s kućnim vrtom i dva parkirna mjesta. Preostalim iznosom je platila unutarnje uređenje stana.

USKOK je Županijskom sudu u Zagrebu predložio određivanje privremene mjere zabrane otuđenja i raspolaganja navedenom nekretninom radi osiguranja oduzimanja imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom.

Lovrić Merzel odbacuje nove Uskokove optužbe

Marina Lovrić Merzel putem svog odvjetnika odbacila je Uskokove tvrdnje, iz posljednjeg proširenja istrage, da je primila mito od poduzetnika Željka Žugića i novac "oprala" kupnjom stana u Zadru upisanog na njena nećaka.

'S obzirom da je Uskok izdao priopćenje o proširenju istrage prije nego što je obavijestio drugu stranu moramo reći da županica sve navedeno smatra neistinama i konstrukcijama. Žestoko opovrgava cijelu točku koja joj se stavlja na teret, a to će ponoviti i u svojoj obrani', kazao je odvjetnik Berislav Živković. Dodao je i da Uskok za svoje tvrdnje nema nikakve dokaze te da će se to također pokazati tijekom postupka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene