Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Luksuz za studente

Bio je pomoćna ambulanta za oboljele od korone, a sad postaje najmoderniji studentski dom: Imat će disko, fitness, podzemnu garažu...

Najmoderniji studentski dom u RH - 5
Najmoderniji studentski dom u RH - 5 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Najmoderniji studentski dom u RH - 5 Najmoderniji studentski dom u RH - 5 Foto: DNEVNIK.hr Najmoderniji studentski dom u RH - 12 Najmoderniji studentski dom u RH - 12 Foto: DNEVNIK.hr Najmoderniji studentski dom u RH - 11 Najmoderniji studentski dom u RH - 11 Foto: DNEVNIK.hr Najmoderniji studentski dom u RH - 10 Najmoderniji studentski dom u RH - 10 Foto: DNEVNIK.hr +11 Najmoderniji studentski dom u RH - 9 Galerija 1/16 >>
U travnju je služio kao pomoćna ambulanta dubrovačke bolnice za koronavirus, a uskoro će primiti prve studente. Najmoderniji studentski dom u Hrvatskoj završava se punom parom. Naša je kamera prva ušla u jednu studentsku sobu.

Prvi stanari stižu najesen. Najmoderniji studentski dom u Hrvatskoj imat će i prvi disko. U prostorima će se nalaziti i fitness i multifunkcionalna dvorana, ambulante za liječnika i stomatologa. Dom ima dizalo i podzemnu garažu.

Pročitajte i ovo Studentski dom u Osijeku Novo poglavlje Pogledajte kako izgleda najmoderniji studentski dom u Hrvatskoj: "Za 100 eura mjesečno imaju fitness-dvoranu, streaming-servise..." Slika nije dostupna Velika navala Nazire li se kraj mukama dubrovačkih studenata? "Događa se deložacija studenata''

Studenti su ugodno iznenađeni. I dok Mauro iz Rijeke nije očekivao tako lijepe sobe, Toni iz Splita zadovoljan je njihovom veličinom i zajedničkim prostorima doma. Iz dubrovačkog Studentskog centra kažu kako je dom zamišljen da bude centar studentskog života i života mladih u Dubrovniku.

Završni radovi u punom su jeku. Dvadesetog kolovoza treba proći tehnički pregled, a zatim slijedi opremanje soba. Cijena smještaja iznosit će 850 kuna mjesečno.

"Studenti imaju briga već zadnjih petnaestak godina sa najmom stanova u gradu Dubrovniku i tako će studentski dom riješiti, mogu reći, i 99 posto problema svih studenata", zadovoljan je i studentski pravobranitelj Amar Omerčahić.

Smještaj u domu veliko je olakšanje za one koji dolaze iz udaljenih krajeva. Dubrovački studenti napokon će imati i menzu - restoran sa 627 mjesta, a u kuhinji će se spremati do dvije tisuće obroka na dan. Cijena kompletnog studentskog obroka iznosit će tek sedam kuna.

Studenti su sretni što će trošiti manje novca na hranu, a ravnatelj dubrovačkog SC-a Marko Potrebica kaže kako će se studentima omogućiti i modernije plaćanje pa će stanarinu moći platiti preko interneta. Isto će tako moći naručiti preuzimanje hrane, čime će se, vjeruje, izbjeći blagajne i stvaranje redova.

"Jedva čekam deseti mjesec da vidim sve to što su nam obećali, hoće li to i ispuniti", nestrpljiv je Toni.

Do prvog listopada ovaj bi dom trebao biti u punom pogonu za studente. U Dubrovniku se nadaju kako će povećanje studentskog standarda u Grad privući još više mladih. Za 503 mjesta u ovom luksuznom studenskom domu prijavilo se 187 studenata.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene