Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostavka kao moralni čin

Dubrovački SDP, HDZ i HSS traže Vlahušićevu ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici dubrovačkih političkih stranaka smatraju da bi gradonačelnik Andro Vlahušić nakon današnje presude u aferi "Šipan" morao dati ostavku koja bi trebala biti njegov moralni čin.

Zamjenik gradonačelnika i SDP-ov kandidat za gradonačelnika Niko Šalja rekao je kako je riječ o vrlo neugodnoj situaciji i da bi gradonačelnik Andro Vlahušić trebao odmah odstupiti sa svih dužnosti.

Predsjednica dubrovačkoga HDZ-a Dubravka Šuica rekla je kako se pravna država mora poštovati te da bi Vlahušić, iako nije pravomoćno osuđen, u skladu s praksom europske demokracije, kao moralni čin, morao dati ostavku na dužnost gradonačelnika.

HSS-ov kandidat za gradonačelnika Željko Raguž rekao je kako u njegovoj stranci, bez obzira na nepravomoćnost presude, smatraju da bi ostavka trebala biti moralni čin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pet sati rasprave Dubrovnik nije dobio proračun za 2015. Slika nije dostupna Milijan Brkić: 'Dubravka Šuica neće biti izbačena iz HDZ-a!'

>>Vlahušiću uvjetna zatvorska kazna, ali ne da funkciju

HSS traži da se Vlahušić i uz njega nepravomoćno osuđeni gradski vijećnik Pero Vićan odmah povuku sa svih dužnosti koje obnašaju u gradu jer taj čin smatra moralnom obvezom prema svim Dubrovčanima koji su im iskazali povjerenje.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić i nezavisni vijećnik Pero Vićan danas su na Županijskome sudu u Splitu nepravomoćno osuđeni na uvjetne zatvorske kazne zbog zloporabe položaja i ovlasti u kupoprodaji nekretnine na otoku Šipanu te zbog poticanja na to kazneno djelo. Vlahušić je nepravomoćno osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora s rokom kušnje od tri godine, a Vićan na deset mjeseci uz rok kušnje od tri godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene