Na jugu traže i komunalne redare. Evo i zašto.

Galerija


S četiri kruzera u Dubrovnik je jučer stiglo oko osam tisuća putnika. Na Pilama iskrcaj putnika, a ulazak u grad ograđen užetom u dva smjera.

Pretekli je utorak tako jedan od devet kritičnih u cijeloj sezoni, tvrdi dubrovački gradonačelnik Mato Franković i hvali se kako su blokadu grada spriječili boljom koordinacijom prometa. ''Važno je reći da ako želimo biti uspješni u turizmu i građani se moraju malo znati strpjeti u sezoni'', rekao je Franković.

Vezani članci PR Zadržavanje pažnje potrošača najveći je izazov svakog branda Uznemiravanje djeteta, ilustracija Silovatelju malodobne pokćerke sud smanjio kaznu jer je bio u Domovinskom ratu

Teško je to kada gužve krenu već u svibnju i traju do jeseni, a brojni smatraju kako zbog velikog pritiska pada potrošnja.

A gradonačelnik traži pomoć od drugih gradova. Kaže da je poslao pisma kolegama u Vukovaru, Vinkovcima i Zagrebu od kojih traži da mu za sezonu posude radnike.

''Da nam pošalju tijekom sezone svaki po pet prometnih i komunalnih redara, Grad Dubrovnik je voljan u potpunosti platiti troškove smještaja i troškove dnevnica i obeštetiti ih za njihovu plaću tijekom sezone'', kaže Franković.

Iz Grada Vukovara kažu kako pismo još nisu dobili - no treba spomenuti kako imaju samo jednog prometnog redara i dva komunalna. Teško da će onda Dubrovniku poslati njih pet. A sezona dubrovačkih gužvi tek je krenula...
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr