Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedostaje radne snage

Počela sezona gužvi u Dubrovniku: Gradonačelnik Franković kolegama je uputio prilično neobičnu molbu

Dubrovačke gužve (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Dubrovačke gužve (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Dubrovačke gužve (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Dubrovačke gužve (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dubrovačke gužve (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Na jugu traže i komunalne redare. Evo i zašto.

S četiri kruzera u Dubrovnik je jučer stiglo oko osam tisuća putnika. Na Pilama iskrcaj putnika, a ulazak u grad ograđen užetom u dva smjera.

Pretekli je utorak tako jedan od devet kritičnih u cijeloj sezoni, tvrdi dubrovački gradonačelnik Mato Franković i hvali se kako su blokadu grada spriječili boljom koordinacijom prometa. ''Važno je reći da ako želimo biti uspješni u turizmu i građani se moraju malo znati strpjeti u sezoni'', rekao je Franković.

Pročitajte i ovo Cijena kvadrata - 3 Obaraju rekorde Za cijenu cijele kuće na Banovini u ovom gradu možete kupiti tek deset kvadrata: "Ne znam kako će moja djeca nešto kupiti" Nova dionica za brzu cestu - 6 Doznaje Dnevnik Nove TV "Ovo je pokazatelj da građani mogu utjecati na projekte": Hrvatske ceste odustaju od planirane dionice brze ceste Dubrovnik - Zračna luka Čilipi

Teško je to kada gužve krenu već u svibnju i traju do jeseni, a brojni smatraju kako zbog velikog pritiska pada potrošnja.

A gradonačelnik traži pomoć od drugih gradova. Kaže da je poslao pisma kolegama u Vukovaru, Vinkovcima i Zagrebu od kojih traži da mu za sezonu posude radnike.

''Da nam pošalju tijekom sezone svaki po pet prometnih i komunalnih redara, Grad Dubrovnik je voljan u potpunosti platiti troškove smještaja i troškove dnevnica i obeštetiti ih za njihovu plaću tijekom sezone'', kaže Franković.

Iz Grada Vukovara kažu kako pismo još nisu dobili - no treba spomenuti kako imaju samo jednog prometnog redara i dva komunalna. Teško da će onda Dubrovniku poslati njih pet. A sezona dubrovačkih gužvi tek je krenula...
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene