Na jugu traže i komunalne redare. Evo i zašto.

Galerija


S četiri kruzera u Dubrovnik je jučer stiglo oko osam tisuća putnika. Na Pilama iskrcaj putnika, a ulazak u grad ograđen užetom u dva smjera.

Pretekli je utorak tako jedan od devet kritičnih u cijeloj sezoni, tvrdi dubrovački gradonačelnik Mato Franković i hvali se kako su blokadu grada spriječili boljom koordinacijom prometa. ''Važno je reći da ako želimo biti uspješni u turizmu i građani se moraju malo znati strpjeti u sezoni'', rekao je Franković.

Vezani članci Dubrovački gradonačelnik zaprijetio ugostiteljima Gradonačelnik Dubrovnika zaprijetio ugostiteljima: ''Tko se ne bude pridržavao pravila, oduzimamo odmah javne površine na godinu dana'' Hotel President, Dubrovnik Ne preporučuje se kupanje! Onečišćeno more na dubrovačkoj plaži

Teško je to kada gužve krenu već u svibnju i traju do jeseni, a brojni smatraju kako zbog velikog pritiska pada potrošnja.

A gradonačelnik traži pomoć od drugih gradova. Kaže da je poslao pisma kolegama u Vukovaru, Vinkovcima i Zagrebu od kojih traži da mu za sezonu posude radnike.

''Da nam pošalju tijekom sezone svaki po pet prometnih i komunalnih redara, Grad Dubrovnik je voljan u potpunosti platiti troškove smještaja i troškove dnevnica i obeštetiti ih za njihovu plaću tijekom sezone'', kaže Franković.

Iz Grada Vukovara kažu kako pismo još nisu dobili - no treba spomenuti kako imaju samo jednog prometnog redara i dva komunalna. Teško da će onda Dubrovniku poslati njih pet. A sezona dubrovačkih gužvi tek je krenula...
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr