Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zastrašujuće

TURISTKINJA ZAVRŠILA U ZATVORU NAKON ŠTO JE SILOVANA U ovoj zemlji je i to moguće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanskoj turistici prijeti ozbiljna kazna nakon što je policiji rekla da je silovana.

Kada je policiji u Dubaiju 25-godišnja britanska turistica prijavila silovanje, uhitili su je i optužili za ''izvanbračni seks''. Zločin je to koji se kažnjava zatvorom, šibanjem i kamenovanjem. Iako je mlada Britanka puštena na slobodu uz jamčevinu, oduzeli su joj putovnicu zbog čega ne može napustiti zemlju dok ne završi suđenje za ''izvabračni seks''.

Pročitajte i ovo Teretni brod - 1 Traže oslobođenje kapetana Bekavca Sindikat pomoraca apelira na Ministarstvo: "Ovo je kriminalizacija pomoraca, cijeli slučaj jako je čudan" Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila"

Njezina obitelj kazala je kako su je dvojica muškaraca silovala te snimala napad u jednom hotelu u gradu. ''Zastrašujuće je što sam ovdje sama'', rekla je Britanka. Njezini napadači bili su pritvoreni te su pušteni uz jamčevinu, a njima nije oduzeta putovnica te mogu napustiti zemlju.

Glasnogovornik vanjskih poslova Velike Britanije rekao je da je njegov ured upoznat s ovim slučajem te da pružaju potrebnu pomoć 25-godišnjakinji i njezinoj obitelji te da su u kontaktu s lokalnim vlastima.

Udruga ''Zatvoreni u Dubaiju'' izdala je upozorenje za britanske turiste i doseljenike u UAE iz Britanije da ne prijavljuju silovanje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima zbog rasističkih stavova prema zapadnjakinjama.

''Ovdje postoji društvena percepcija da ukoliko žena pije alkohol, automatski pristaje i na seks. Također postoji i rasistički mentalitet kojim razmišljaju – "ona je Britanka pa je vjerojatno bila pijana i to je tražila'', rekla je Radha Stirling, osnivačica udruge.

Prema savjetima za putovanje u Ujedinjene Arapske Emirate, svi seksualni odnosi izvan braka su ilegalni.

''Protuzakonito je živjeti zajedno ili dijeliti istu hotelsku sobu s nekim suprotnog spola s kim niste u braku'', piše u savjetima.

Posljednjih je godina zabilježeno nekoliko slučajeva u kojima su žene iz Norveške, Australije i Velike Britanije zatvorene nakon što su prijavile silovanje.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene