Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lavina kritika zbog izjava

Dnevnik Nove TV doznaje: Državno odvjetništvo propituje izjave Milorada Pupovca

Svakim intervjuom koji da za neki medij u regiji Milorad Pupovac izazove lavinu kritika. Pa tako je i posljednji za Slovensko delo naišao na osudu i vladajućih i HVIDR-e. I dok čelnik SDSS-a za lošu protumanjinsku klimu optužuje pretkampanju za predsjedničke izbore - njegove izjave, doznaje Dnevnik Nove TV, propituje državno odvjetništvo.

Šef HDZ-a Andrej Plenković od jutra je u stranci. Sastao se sa zajednicom branitelja HDZ-a. Osim redovitih tema neizbježna je bio i Milorad Pupovac. Zadnjim intervjuom u slovenskom Delu u kojem govori o ideologiji mržnje i revizionizmu, razbjesnio HVIDR-u.

"Predsjednik Vlade i svi nazočni na sastanku vrlo jasno su iskazali svoje neslaganje i osudili neodgovorne izjave Milorada Pupovca", rekao je Tomo Medved, ministar branitelja.

HVIDR-a smatra da treba preispitati kaznenu odgovornost Pupovca, a Medved na to kaže: ''Potpuno je jasno da je pravosuđe neovisno. Očekuje se od pravosudnih tijela da oni ono što je HVIDR-a tražila da se oni očituju o tome".

Pročitajte i ovo Miljenko Filipović i Tomo Medved (Foto: Dnevnik.hr) o zahtjevima HVIDRA-e HDZ osudio izjave Milorada Pupovca: ''Pozivamo ga da prestane s takvim intervjuima'', ''Pretjerao je''

Državno odvjetništvo Pupovčeve izjave već propituje: "Temeljem prijave koju navodite u svom upitu, kao i više naknadno zaprimljenih prijava u odnosu na iste događaje, nadležno državno odvjetništvo provest će zakonom propisane radnje i potom donijeti državnoodvjetničku odluku."

A na sastanku u HDZ-u bio je i čelnik HVIDR-e Josip Đakić: "Neprimjereno je da je gospodin Pupovac ponovno u slovenskom Delu rekao što je rekao. Treba s tim više stati. Imat ću 1100 ljudi u Makarskoj pa ću s njima razgovarati što dalje. Ja neću sam odlučivati",

Pupovac danas šuti. Pred kamere je stao predsjednik Kluba SDSS-a Boris Milošević. Poruku partnera i HVIDR-e ne želi analizirati. A pogoršanje odnosa dovodi u vezu s predsjedničkom pretkampanjom.

Pročitajte i ovo Josip Periša, predsjednik Glavnog odbora HVIDR-e (Foto: Dnevnik.hr) traže i očitovanje fakulteta HVIDR-a ponovno zatražila istragu Pupovčeva djelovanja: ''Taj Vučićev potrčko deklarirani je mrzitelj Hrvatske''

"Ovakva situacija, nažalost, dovodi do mobilizacije desnih birača i izborni timovi pojedinih kandidata pokušavaju na tome zaraditi lake poene'', rekao je Milošević.

'Treba uzeti u obzir da je gospodin Pupovac zastupnik i da on kao takav ima imunitet od javne riječi, ali tko je sad taj tko bi procjenjivao provocira li on ili ne", dodaje Milošević.

Ministri su podijeljeni. "Sva pitanja se mogu u jednom racionalnom dijalogu objasniti i mislim da je tu pozicija i vlade i vladajuće stranke sasvim jasna'', rekao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

"Ja ću uvijek izabrati hrvatske branitelje, to su moji prijatelji. Što se tiče tih aktivnosti ključno je razgovarati, poštujem uvijek druge, ali tražim i da se poštuje hrvatski narod", rekao je Damir Krstičević, ministar obrane.

"Smirivanje tenzija, a ne dovođenje u prvi plan problematike koja to ne zaslužuje", rekao je Darko Horvat, ministar gospodarstva.

Spominju se i svakojaki scenariji. Prosvjed u Zagrebu. Prosvjed u Vukovaru zbog ratnih zločina. "Sve je moguće u prosvjedima nezadovoljstvima", kaže Đakić.

Predsjednik HDZ-a o ovoj temi nije želio govoriti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene