Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprez

Provjerite frižidere: Zbog ostataka antibiotika još jedan proizvod povučen s tržišta

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Kako je naglašeno žablji kraci nisu u skladu s uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani.

Zbog ostataka antibiotika ofloksacina Državni inspektorat s tržišta je opozvao zamrznute žablje krake "Dayseaday" podrijetlom iz Vijetnama, a koje na tržište stavlja Mesna industrija Braća Pivac.

Riječ je o proizvodu "Dayseaday", Žablji kraci 8/12, zamrznuti, LOT broja VV04PR", datuma smrzavanja 04. ožujka 2021., s naznakom upotrijebiti do 04. ožujka 2023.

Proizvod nije u skladu s uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nije u skladu s uredbom Ne povlači se samo hrana: Ovaj proizvod ima povišenu razinu olova i može štetno utjecati na zdravlje Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Upozorenje Ministarstva poljoprivrede S tržišta se povlače tortelini sa sirom i špinatom

Izvoznik proizvoda je + NGOC HA CO LTD FOOD PROCESSING AND TRADING, Vijetnam, dobavljač je DaySeaDay Fresh and Frozen B.V., 8321 WC URK, Nizozemska, a na tržište stavlja MI Braća Pivac, Težačka 13, Vrgorac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene