Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stradala vodovodna mreža

Pasje su vrućine, a Petrinjcima prijete redukcije vode. Od pomoći nisu ni klima uređaji koje su dobili od države. Jer ima jedan mali problem...

Aktualno Galerija Klima u kontejnerima - 2 Klima u kontejnerima - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kontejneri Kontejneri Foto: DNEVNIK.hr Klima u kontejnerima - 1 Klima u kontejnerima - 1 Foto: DNEVNIK.hr Slavina Slavina Foto: DNEVNIK.hr +0 Kontejner Galerija 1/5 >>
Stanovnicima Banovine usred toplinskog vala prijeti redukcija vode. Petstotinjak građana koji žive u kontejnerima ipak lakše diše nakon što im je država posljednjih dana podijelila klimatizacijske uređaje.

Iz slavine u kontejneru gospođe Aleksandre jučer od 16 do 20 sati nije tekla voda zbog kvara na vodovodnoj mreži.

''Napunili smo malo što imamo u kupaoni, ovdje smo malo vode nadopunili'', rekla je Aleksandra David reporteru Daliboru Špadini.

Pasje su vrućine, a Petrinjce gradski vodovod moli da racionalno troše vodu. U suprotnom redukcije bi mogle postati redovne.

''Naše mišljenje je da bi moglo bit do određene mjere, ali ne neke velike redukcije jer velika je vrućina i treba se čovjek i okupat i prati veš i sve'', komentirao je Zoran Rukavina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UHIĆEN JE Krvavi napad u Njemačkoj: Napadač nožem ubio troje, a ozlijedio 15 ljudi

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dva sata nakon nevremena VIDEO Nevjerojatno: Stanovnici u Vidovcima lopatama s ceste razgrću led

Ne zalijevajte vrtove i voćnjake, apeliraju iz vodovoda jer inače nema spasa od redukcije. Vodovodna mreža je stradala u potresu pa dio vode moraju kupovati od Siska.

''Od osam bunara, četiri su nam potpuno stradala, a potrošnja vode je sa 110 litara skočila na 150 i to se ne može pokriti. Preko noći uspijemo dignut bazene, ali preko dana nam se bazeni u potpunosti isprazne'', otkrio je tehnički direktor Privreda d.o.o., Anto Majić.

Mijo je jedan od stotina Petrinjaca u kontejnerima kojima je država poklonila klima uređaj. Ima samo jedan mali problem.

''Što se prozor ne može zatvoriti. To je za američki sistem i prozor mora biti otvoren pa trošim energiju bez veze. Trebali bi mi dozvolit, ne mogu ja bušit kontejner. Nije moj. Negdje da se može samo ovo crijevo van i onda bi bilo sve ok'', objasnio je Mijo Vučak.

Dok se ne popravi vodovodna mreža Petrinjcima i okolici nema druge nego paziti na potrošnju vode. Srećom Petrinja ima prekrasno kupalište na rijeci kupi gdje su neki i danas potražili spas od vrućine.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene