Stanovnicima Banovine usred toplinskog vala prijeti redukcija vode. Petstotinjak građana koji žive u kontejnerima ipak lakše diše nakon što im je država posljednjih dana podijelila klimatizacijske uređaje.

Galerija


Iz slavine u kontejneru gospođe Aleksandre jučer od 16 do 20 sati nije tekla voda zbog kvara na vodovodnoj mreži.

''Napunili smo malo što imamo u kupaoni, ovdje smo malo vode nadopunili'', rekla je Aleksandra David reporteru Daliboru Špadini.

Pasje su vrućine, a Petrinjce gradski vodovod moli da racionalno troše vodu. U suprotnom redukcije bi mogle postati redovne.

''Naše mišljenje je da bi moglo bit do određene mjere, ali ne neke velike redukcije jer velika je vrućina i treba se čovjek i okupat i prati veš i sve'', komentirao je Zoran Rukavina.

Troje ubijenih u napadu u Wuerzbergu Krvavi napad u Njemačkoj: Napadač nožem ubio troje, a ozlijedio 15 ljudi

Tuča u Vidovcima VIDEO Nevjerojatno: Stanovnici u Vidovcima lopatama s ceste razgrću led

Ne zalijevajte vrtove i voćnjake, apeliraju iz vodovoda jer inače nema spasa od redukcije. Vodovodna mreža je stradala u potresu pa dio vode moraju kupovati od Siska.

''Od osam bunara, četiri su nam potpuno stradala, a potrošnja vode je sa 110 litara skočila na 150 i to se ne može pokriti. Preko noći uspijemo dignut bazene, ali preko dana nam se bazeni u potpunosti isprazne'', otkrio je tehnički direktor Privreda d.o.o., Anto Majić.

Mijo je jedan od stotina Petrinjaca u kontejnerima kojima je država poklonila klima uređaj. Ima samo jedan mali problem.

''Što se prozor ne može zatvoriti. To je za američki sistem i prozor mora biti otvoren pa trošim energiju bez veze. Trebali bi mi dozvolit, ne mogu ja bušit kontejner. Nije moj. Negdje da se može samo ovo crijevo van i onda bi bilo sve ok'', objasnio je Mijo Vučak.

Dok se ne popravi vodovodna mreža Petrinjcima i okolici nema druge nego paziti na potrošnju vode. Srećom Petrinja ima prekrasno kupalište na rijeci kupi gdje su neki i danas potražili spas od vrućine.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr