U bavarskom gradu Wuerzburgu je jedna osoba u petak poslijepodne nožem ubila tri i ranila 15 osoba od čega nekoliko teže, javljaju njemački mediji.


Prema informacijama javnog servisa BR, koji se poziva na policiju, radi se o psihički bolesnoj osobi.

Vezani članci Olaf Scholz Socijaldemokrati pobijedili konzervativce u izborima za nasljednika Angele Merkel Upaljač u ruci, ilustracija Pokušaj ubojstva u Istri: Napao 39-godišnjaka pa ga zapalio, uz garažu izgorijela i dva automobila

Prema navodima medija počinitelj je prvo nožem usmrtio jednu ženu, a zatim i dvije osobe koje su pritekle u pomoć. Nakon toga je ozlijedio još 15 osoba od čega nekoliko teže.

Zaustavljen je nakon dolaska policije hicima iz vatrenog oružja u noge nakon čega je savladan i odveden u policijsku stanicu.

Bild Online donosi slike na kojoj se vidi tamnoputi muškarac naoružan nožem kako se kreće kroz pješačku zonu Wuerzburga.

Policija je objavila da je osumnjičeni 24-godišnji Somalac koji živi u Wuerzburgu.

Policija polazi od toga kako se radi o pojedincu te da više ne vlada opasnost po građane.

"Nama naznaka da ima drugih počinitelja", priopćila je policija.

O motivima počinitelja za sada nije ništa poznato. Bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann se nalazi na putu prema Wuerzburgu koji se nalazi na sjeveru ove savezne pokrajine.

Prije pet godina u blizini Wuerzburga je jedan mladi Afganistanac sjekirom i nožem u vlaku napao i ozlijedio nekoliko osoba.

 

Troje ubijenih u napadu u Wuerzbergu
Troje ubijenih u napadu u Wuerzbergu 02 (Foto: Afp)

Troje ubijenih u napadu u Wuerzbergu
Troje ubijenih u napadu u Wuerzbergu 03 (Foto: Afp)